Selectează o Pagină

Dupa 8 zile de competitii si 33 de medalii obtinute de catre delegatia Romaniei, s-au incheiat Campionatele Europene de Triatlon Multisport de la Targu Mures. Avand peste 1700 de concurenti din 40 de tari, festivalul de triatlon care a insumat 6 Campionate Europene a fost cea mai mare competitie organizata de Federatia Romana de Triatlon, dar si cel mai mare eveniment sportiv gazduit vreodata de Targu Mures si Judetul Mures.

Dupa o ceremonie de deschidere organizata cu mult fast: parada natiunilor, momente artistice, concert, foc de artificii si traditionalul gulas ardelenesc, primii care au intrat in competitie au fost cei de la Cross Triathlon. Traseul foarte tehnic de MTB si cu diferenta mare de nivel pe traseul de alergare, a convenit multiplului Campion Mondial Ruben Ruzafa (Spania), care a castigat relativ detasat medalia de aur si un nou titlu suprem. La fete, noua Campioana Europeana a devenit frantuzoaica Morgane Riou.

Medaliile de aur la juniori au fost cucerite de delegatiile Slovaciei – la fete si ale Olandei – la baieti, cei mai bine clasati juniori romani fiind Andrea Matei Bobarnac, locul 7 si Cristian Tranulea, locul 8. Sportivii nostri amatori au obtinut 8 medalii – 4 de argint: Ciprian Balanescu, Biro Julia, Karacsonyi Kinga, Iolanda Dobre si 4 de bronz: Bako Annamaria, Szekeres Agnes, Bodo Anisia, Szakacs Maria.

Pe 30 iunie, in centrul orasului Targu Mures s-au desfasurat Europenele de Duatlon Sprint, cu foarte multi sportivi de valoare la competitia destinata sportivilor de elite si juniori. In fata a sute de spectatori veniti sa asiste la un adevarat spectacol sportiv, francezul Benjamin Choquert, dupa o cursa tactica pe bicicleta si o alergare de 7:05 pe ultimii 2,5 km, reuseste sa isi mentina titlul de Campion European si in 2019. La elite fete, aurul merge la delegatia spaniola prin Irene Loizate Sarrionandia. Cel mai bine clasat sportiv roman a fost Attila Daniel, locul 22. Delia Dudau pierde medalia de bronz la junioare pentru 36 de secunde, Alice Perjoiu termina pe 7, iar Andreea Matei Bobarnac pe 10. La juniori baieti, Erick Rogoz obtine locul 5, iar Albert Stratulat pozitia 10. Competitia amatorilor a fost dominata clar de britanici, singurul sportiv roman care a reusit sa urce pe podium fiind targu mureseanul Csergedi Istvan, bronz la categoria 35-39 de ani.

Campionatele Europene de Triatlon Multisport de la Targu Mures - rezultate

Dupa o zi de pauza colorata cu Dracula Night Run, pe 2 iulie, in statiunea de la Sovata, au urmat Campionatele Europene de Cross Duathlon. Traseul de alergare foarte tehnic si traseul de viteza de MTB au pus in mare dificultate sportivii, cauzand multe accidentari si abandonuri. Romania a avut o delegatie numeroasa la elite masculin, cel mai bine clasat fiind Viorel Palici, un foarte bun loc 6, urmat de Bogdan Damian locul 12. La fete, reprezentanta noastra Edit Vakaria a terminat pe locul 10. Campionatul European a fost castigat de Arthur Serrieres din Franta la masculin, respectiv de Morgane Riou, aceasta facand dubla dupa aurul de la Cross Triathlon. La junioare, Andreea Matei Bobarnac, accidentata grav la segmentul de ciclism, reuseste un loc 5, juniorii Tudor Ciolacu si Zoldi Botond terminand pe locul 10 si 11. Tamirjan Robert castiga medalia de aur la Paratriathlon PTS4, surclasand pe contracandidatul sau din Ungaria cu peste 50 de minute. La amatori, am obtinut 8 medalii – 4 de aur: Bako Annamaria, Noemi Lupuj, Laszlo Csongor si Csergedi istvan, 2 de argint: Incze Aron si Bagonya Oszkar, respectiv 2 de bronz: Anca Elena Costin si Keresztes Zsolt.

Pe 3 iulie, pe circuitul Transilvania Motor Ring, a urmat competitia destinata exclusiv amatorilor, Campionatul European de Duathlon Standard, unde sportivii nostri au obtinut 3 medalii: 2 de aur, Dumitrel Safca si Lupuj Noemi si una de argint prin Terebesi Istvan. In aceeasi zi, pe acelasi traseu ideal pentru duatlon, a fost organizata si competitia Dracula Kids Run, cu peste 70 de copii la start.

A urmat inca o zi de „pauza” la Europene, pe 4 iulie, la complexul sportiv Muresul fiind organizate Dracula Kids Aquathlon si Dracula Night Swim.

Pe 5 iulie a venit randul sportivilor de la Aquathlon sa intre in concurs. La elite fete, Antoanela Manac a facut un concurs excelent, obtinand medalia de argint, in urma sportivei din Italia, Bianca Seregni. La masculin, Catalin Romas, dupa ce a terminat inotul pe locul 10, a facut o cursa de urmarire la alergare, depasind sportivii unul dupa altul si urcand pana pe pozitia a treia, obtinand o nesperata medalie de bronz. La juniori baieti, Eric Rogoz a terminat pe locul 6 si Cristian Tranulea pe locul 7. La juniori fete, cea mai bine clasata a fost Delia Dudau – locul 7, urmata de Andreea Iordache, Alice Perjoiu si Fangli Henrietta locurile 9, 10 si 11. Daniel Nistoroiu aduce inca un aur delegatiei noastre, castigand titlul de Campion European la Aquathlon la categoria PTS2. Amatorii nostri au obtinut doua medalii de bronz prin Maria Mirela Popescu si Dumitru Iftime.

Ultima zi a fost „etapa regina”, Campionatul European de Middle Distance Triathlon (Halfiron) si Campionatul European de Aquabike. Competitia a fost organizata la Lacul Bezid si in orasul Sangeorgiu de Padure, la un standard nemaiîntalnit in competitiile organizate in Romania. Competitia elitelor a fost dominata de rusul Andrey Bryukhankov, acesta castigand cu timpul de 3 ore si 38 de minute. Cel mai bine clasat sportiv la elite din Romania a fost Deak Zsombor, locul 8, timpul lui fiind de 4:00:57, urmat de Kovacs Szabolcs, locul 10 (4:16:12). La fete, noua Campioana Europeana a devenit Katarina Rye din Marea Britanie, ea terminand competitia cu timpul de 4 ore si 7 minute. La amatori, cel mai bun timp l-a avut Mihai Vigariu, 4 ore 9 minute si 13 secunde, timp ce a fost suficient doar pentru o medalie de bronz la categoria 35-39 ani. Din cei 74 de amatori romani care au participat la Middle Distance, numai trei au reusit sa obtina medalii: Boga Balazs, aur la 18-19 ani si Mihai Vigariu si Razvan Ene, bronz la 35-39, respectiv 45-49 de ani. La Europenele de Aquabike, organizate concomitent pe acelasi traseu cu Europenele de Middle Distance, competitie ce are numai categorii de amatori age-group, delegatia noastra a obtinut doua medalii de aur prin Erick Rogoz – el fiind si primul de la aquabike care a trecut linia de finish – si Andreea Balan, respectiv un argint prin Menyhart Zsuzsa si un bronz prin Adrian Bianu.

Delegatia noastra a terminat in clasamentul pe medalii pe locul 6, in urma Marii Britanii, a Italiei, Germaniei, Spaniei si Ungariei, depasind delegatia Frantei.

Campionatele Europene de Triatlon Multisport de la Targu Mures - rezultate

Loading...