Un sfarsit de saptamana plin de competitii pentru triatlonistii din Lotul National al Romaniei. Cinci dintre ei au participat in Ucraina, la Dnepropetrovsk la o etapa de Cupa Europeana de elite si juniori.

Un weekend plin de competitii pentru sportivii Lotului National de Triatlon

Sambata, 2 iunie, au fost programate competitiile de elite, unde Antoanela Manac a reusit sa obtina un excelent loc 4, pierzand podiumul cu mai putin de 20 de secunde, dupa ce a si condus o perioada ostilitatile. Punctele astfel obtinute o vor ajuta sa urce pe pozitia a cincea in clasamentul european de U23, dar si sa faca un salt atat pe ITU World cat si pe ETU Continental Ranking. Ion Alexandru, a terminat pe locul 29 in cursa baietilor, cu un timp bun de 58 de minute si 12 secunde.

Duminica, 4 iunie, au concurat juniorii, cu 62 de sportivi la start. Erick Rogoz a terminat pe locul 19, timp 0:58:32, urmat de Cristian Tranulea locul 20, timp 0:58:48, respectiv Catalin Romas locul 35, cu timpul de 1:00:22. Consemnam cu satisfactie si prima coborare sub “pragul” de 1 ora al sportivilor nostri la o competitie internationala de sprint, reusita atat de Ion Alex la elite, cat si de Erick Rogoz si Cristi Tranulea la juniori.

Cativa sportivi din Loturile Nationale de Triatlon au concurat la Fara Asfalt la Mare, impunandu-se atat in cursa masculina – Kovacs Szabolcs in fata lui Ciprian Balanescu – cat si in cursa feminina, castigata de cadeta Andreea Iordache.

Alexandru Diaconu, aflat in pregatire pentru Campionatul Mondial ITU de Long Distance din iulie a trebuit sa abandoneze la alergare din pozitia a 3-a in segmentul de alergare in concursul Challenge Venetia.

Nicolae Seitan a luat startul in Campionatul National al Austriei, unde a terminat pe pozitia a 13-a, cu timpul de 0:59:52.

Pin It on Pinterest