Echipa României a fost prezenta la Campionatul Mondial de Duathlon cu patru sportivi.
Primul care a intrat in concurs a fost proaspatul Campion European de para-cross-duathlon Tamirjan Robert (Harghita Triathlon). Debutant la acest nivel – 19 ani – a reusit sa se claseze pe un excelent loc 6.

Mondiale-Aviles-Spania-2016-01

La elite, unde am fost una din cele 17 tari din lume cu sportivi la linia de start, am participat cu trei sportivi: Budai Robert-Zsolt, Ciprian Balanescu si Daniel Attila. Concursul a avut la start sportivi de renume ca Richard Murrey sau fosti si actuali Campioni Europeni si Mondiali la Duatlon – Emilio Martin, Jotik van Egdom.

Startul a fost extrem de puternic, primii trei kilometri s-au alergat in 2:50-2:55, plutonul fruntas terminind primul segment de alergare – 10 km – in 30:41. Sud Africanul Richard Murray (castigator de etape WTS si World Cup) a reusit sa se impune cu un avans confortabil in fata fostului campion mondial Emilio Martin

Mondiale-Aviles-Spania-2016-02

Sportivii nostri, Budai Robert-Zsolt (Barcelona) si Ciprian Balanescu (Ride Competition Timisoara) au terminat pe locurile 31 respectiv 36 cu timpi de 1:48:54 respectiv 1:50:57. Daniel Attila (Trialuta Sf.Gheorghe) nu a reusit sa termina concursul fiind prins la tura la ciclism.
In concurs am avut implicati si doi arbitrii FRTRI: Benko Romeo si Meder Lorand.

Pin It on Pinterest