Dupa Campionatul Mondial de la Gold Coast, sportivii nostri, Antoanela Manac si Alexandru Ion, s-au deplasat in China unde au participat la o etapa de Cupa Mondiala, Weihai ITU Triathlon World Cup. Competitia a fost organizata pe distanta olimpica, traseul de ciclism fiind cel mai tehnic din circuitul mondial, avand peste 1.000 metri diferenta de nivel pe 40 km.

Cupa Mondiala de Triathlon de la Weihai

Primul a intrat in concurs Alexandru Ion, unul dintre cei mai tineri sportivi din conpetitie. A avut un inot bun, 0:18:52 la 1.500 de metri, dar a fost implicat intr-o cazatura in primul tur de ciclism, pierzand plutonul. A reusit sa termine competitia pe locul 43 din 57 de sportivi, din care 9 au abandonat si 4 au fost prinsi in urma pe tura la ciclism.

Cupa Mondiala de Triathlon de la Weihai

Antoanela Manac a inceput bine competitia, iesind din tranzitie intr-un grup de sportive valoroase, “olimpice” dar a avut probleme de adaptare in primele doua ture la traseul foarte greu de la ciclism. Dupa a treia tura, a revenit, reusind sa termine competitia pe locul 34 din 44.

Mini turneul Australia-China a facut parte din programul Tri-Go-Tokyo al Federatiei Romana de Triatlon si a fost finantat de Comitetul Olimpic si Sportiv Roman.

Pin It on Pinterest