"Fără triatlon nu aș fi eu însămi"  - interviu cu câștigătoarea circuitului de cadeți « YouthTri România 2019 » Delia Oana Dudău

In 2018 ai castigat circuitul de cadeti din Romania YouthTri 2018, ai partcipat si la Europenele de Cadeti, ce proiecte ai pentru anul 2019

Faptul ca am câștigat circuitul de cadeți din Romania YouthTri 2018, a venit ca o recunoaștere a efortului depus de a ma antrena cu consecventa, pasiune si atenție. Multumesc antrenorului meu, Gabriel Constantinescu, pentru acest lucru si de asemenea Federatiei Romane de Triatlon pentru încrederea acordată si pentru ca mi-a oferit oportunitatea de a participa la Europene. Intr-adevar, cu fiecare competiție învăț câte ceva nou, ma întâlnesc cu provocări noi si experienta Europenelor a venit sa completeze provocările anului 2018. De asemenea, sunt bucuroasa ca fac parte din lotul național pentru ca fiecare întrunire si stagiu de pregătire alături de membrii lotului este un alt antrenament intens care ma ajuta sa imi cresc performanta. Câștigarea YouthTri 2018 mi-a dat încrederea de a ma concentra pe câștigarea YouthTri 2019 si dorința de a participa la cat mai multe competitii pe plan european pentru a ma pregăti încă de pe acum pentru juniorat si pentru a reuși sa obțin rezultate remarcabile in triatlon.

Descrie o zi obisnuita de-a ta

Ziua mea începe la ora 7:00, iar primul antrenament al zilei dureaza intre 1:30-2 ore in funcție de complexitatea si tipul de antrenament ales pentru acea zi. Orele de curs (sunt in clasa a 9-a la Colegiul Național Costache Negri) le încep la ora 12 si se încheie dupa-amiaza. Dupa orele de la școala plec la antrenamentul de inot, iar cand ajung acasa imi fac temele pentru următoarea zi.

"Fără triatlon nu aș fi eu însămi"  - interviu cu câștigătoarea circuitului de cadeți « YouthTri România 2019 » Delia Oana Dudău

Cate antrenamente faci intr-o saptamina

Intr-o săptămana am in total 10-11 antrenamente variate, cu o frecvența mai mare in apropierea concursurilor si uneori cu ieșiri in weekend, pe timpul sezonului competițional.

De ce triatlon?

Inainte de triatlon am mai încercat si alte sporturi pe perioade mai scurte sau ocazional, apoi inot pentru ca mai apoi sa fiu captivată de acest sport. Este un sport complex, care oferă provocări numeroase atat fizic cat si mental, un sport in care, poate mai mult decât in celelalte, cea mai importantă lupta este cu propria persoana si limitele proprii, un sport care iti cere adesea sa te autodepășești. Imi place sa concurez, imi plac provocările pe care mi le oferă triatlonul si toate cele trei probe, ma încarcă cu energie. Fara triatlon nu as fi eu însămi.

Care competitii sau cantonamente ti-au placut cel mai mult?

Mi-au plăcut toate competițiile si cantonamentele fiecare dintre ele ma ajuta sa cresc, însă nu voi uita niciodata prima mea mare competiție câștigată: Titans Triatlon 2017, primul meu cantonament alături de lotul național la Cheile Gradistei in același an si mai apoi prima participare la Europene.

Ai un exemplu in triatlon?

Exemplul meu in triatlon este Katie Zaferes.

Pin It on Pinterest