Ciprian Balanescu & Alexandru Diaconu

Campionatul National de Triatlon Isostar a fost organizat anul acesta la Tirgu Mures pe 9 si 10 august. Concursul a fost organizat cu sprijinul Primariei Municipiului Tirgu Mures si a clubului sportiv Master Ski&Bike, avand peste 140 de concurenti la start.

Competitia a inceput vineri dupa masa cu concursul copiilor la categoriile 9, 10, 11 si 12 ani, urmand apoi concursul de stafeta mixta, organizat in premiera in Romania. Campioni nationali au devenit la aceasta proba cei de la BSC Bucuresti cu echipa formata de Andreea Balan, Ioana Zarnoianu, Vlad Nestor si Grigore Andrei, podiumul fiind completat de CSM Cluj (Irima Raluca, Otilia Dantis, Marian Dantis si Sarosi Iosif) respectiv echipa Master Ski&Bike I (Ungvari Kinga, Fancsali Kinga, Gasparik Marton si Lokodi Matyas).

Sambata dimineata au inceput competitia cadetii unde la masculin s-a impus Gasparik Marton (Master Ski&Bike) urmat de Zerek Rami (Aqua01 Cluj) si Kiss Levente (Master Ski&Bike), la fete campioana nationala a devenit Simon Kinga (Trialuta Sf. Gheorghe) urmata de Mihaela Cornea (Olimpia Bucuresti) si Gabriela Serbanescu (CSM Braila).

La ora 10 au pornit in concurs si juniorii unde titlul a revenit lui Simon Gergö (Trialuta Sf. Gheorghe) urmat de Daniel Attila (Trialuta Sf. Gheorghe) si Grigore Andrei (BSC – Olimpia Bucuresti). La fete castigatoare a fost Ioana Zarnoianu urmata de Andreea Balan, ambele de la BSC – Olimpia Bucuresti.

La concursul rezervat amatorilor au fost desemnati campionii nationali la amatori age group si stafeta amatori masculin. Cel mai bun timp l-a avaut Costin Ungureanu de la Baia Mare respectiv Andreea Gabos din Tirgu Mures la individual, iar la stafeta, castigatoare a fost echipa Just For Fun din Targu Mures.

Concursul masculin de la elite a avut parte de un final dramatic dupa schimbarile de lider de pe parcursul concursului. Alex Diaconu si Ciprian Balanescu au terminta inotul impreuna. La ciclism Ciprian a reusit sa castige un avans de aproape 3 minute fata de Alex. La alergare Mihai Baractaru s-a intercalat intre cei doi la un moment dat, cu Ciprian conducind detasat cu aprox. 600 de metri. Alex a crescut ritmul si cu 3,5 km inainte de finish a preluat conducerea dar a pierdut titlul pe ultimii 20 de metri, Ciprian reusind sa isi apere titlul national la triatlon. Podiumul a fost alcatuit din Ciprian Balanescu (Ride Competition Timisoara), Alex Diaconu (Atena SC Constanta) si Mihai Baractaru (Atena SC Costanta).

La fete dupa proba de inot Stefania Ion (Olimpia Bucuresti) si-a asigurat un avans confortabil fata de urmaritori, castigind astfel la pas titlul de campioana nationala. Vicecampona nationala a devenit Ioana Molnar-Diaconu (Atena SC Costanat) urmata de Hegedus Krisztina (Master Ski&Bike Targu Mures).

Pin It on Pinterest