Selectează o Pagină

Jocurile Mondiale de Plaja de la Doha 2019 - prima medalie la Jocuri Majore pentru Triatlonul Romanesc

Romania a avut o echipa mica, formata din 10 sportivi, la prima editie a Jocurilor Mondiale de Plaja, opt concurenti la luptele de plaja si cele doua sportive de la aquathlon, Antoanela Manac si Rebeca Pojar. Delegatia noastra a venit acasa din Doha cu trei medalii de bronz, una fiind castigata de triatlonista noastra de top, Antoanela Manac. Rebeca a terminat pe un meritoriu loc 17 din 30 de concurente calificate la aceste jocuri.

Jocurile Mondiale de Plaja de la Doha 2019 - prima medalie la Jocuri Majore pentru Triatlonul Romanesc

Povestea competitiei redata de cele sportive:

Antoanela Manac

FRTRI: Ai crezut in medalie?
Antoanela: Am avut emotii mari pentru aceasta cursa deoarece a fost putin diferita din cauza formatului alergare-inot-alergare, dar am luat startul motivata si hotarata sa dau tot ce pot. Desi aveam numarul 1 de concurs (datorita medaliilor de bronz si argint castigate la Europenele de Aquathlon 2018, respectiv 2019) si presiunea era mare, stiam ca multe dintre concurentele de pe lista de start sunt mai puternice decat mine, doar ca mi-am dorit foarte mult o medalie si astfel am reusit sa trec peste acel prag de durere si sa ma autodepasesc.

Jocurile Mondiale de Plaja de la Doha 2019 - prima medalie la Jocuri Majore pentru Triatlonul Romanesc

FRTRI: Povesteste cum a fost pentru tine competitia.
Antoanela: A fost o cursa calduroasa! Cu asta as incepe cand as vorbi despre aceasta cursa, deoarece atunci cand concurezi la o temperatura de 40 de grade, nu e usor de suportat.
Dupa sprintul puternic de la start, la prima alergare am tinut ritmul cu primul pluton in care se aflau 10 concurente, alergare care te sufoca, am reusit sa intru a doua in zona de tranzitie care de data aceasta era diferita (trebuia sa iti pui casca de inot in timp ce te descaltai). A urmat proba de inot, unde am avut cel mai ciudat sentiment, temperatura apei fiind foarte ridicata (32 grade) nu imi dadea posibilitatea sa ma oxigenez suficient si nu reuseam sa ma mai coordonez, cu toate acestea am reusit sa termin si proba de inot si sa intru la ultima alergare din pacate pe pozitia a 7-a. Dupa ce am iesit din zona de tranzit nu imi doream decat sa termin cursa, nu mai conta nimic, eram ametita si epuizata si nu faceam decat sa imi misc picioare, alergand, ca sa constat ca dupa prima tura incepeam sa-mi revin si sa recuperez pozitii, ajungand sa trec pe locul 3, loc pe care mi l-am mentinut pana la linia de finish.

FRTRI: Ce urmeaza? Te motiveaza acest rezultat?
Antoanela: Urmeaza sa particip la o Cupa Mondiala de triatlon pe distanta sprint si sezonul inca nu se va termina pentru mine.
Acest rezultat nu doar ca ma motiveaza, ci imi da incredere mai mare in mine si ma face sa imi doresc sa ma antrenez mai mult pentru a reusi si alte performante remarcabile.

Rebeca Pojar

FRTRI: Cu ce gânduri ai venit și cu ce gânduri te duci acasa din Doha?
Rebeca Pojar: Am venit cu gândul sa fac un rezultat cât mai bun, o cursa cât mai rapida, iar spre casa merg cu gândul de ea ma pregăti serios pentru urmatorul sezon.

Jocurile Mondiale de Plaja de la Doha 2019 - prima medalie la Jocuri Majore pentru Triatlonul Romanesc

FRTRI: Ce urmează?
Rebeca Pojar: A fost prima mea cursa de Elite, in care am concurat cu sportive de top, mai experimentate decât mine, dar cu toate acestea, chiar dacă am avut ultimul loc pe lista de start am reusit sa termin pe poziția a 17-a, iar acest lucru ma motivează pentru a munci mai mult pentru următoarele curse.

FRTRI: Cum te-ai simțit in cursa?
Rebeca Pojar: Cursa a fost intensa și puternica.
La prima alergare m-am simțit bine, iar la proba de inot m-am descurcat foarte bine și am recuperat 7 poziții. Ultima alergare a fost grea, din cauza și a temperaturii ridicate, dar și a umidității crescute.

Loading...