Selectează o Pagină
Primul proiect Erasmus depus de Federația Română de Triatlon

Federația Română de Triatlon se dezvoltă prin educație și colaborare internațională

Federația Română de Triatlon, reprezentată de către Andrei Andreșiu, a marcat un pas semnificativ în dezvoltarea profesională și colaborarea internațională prin participarea la un curs excepțional de scriere de proiecte Erasmus+ pentru mobilitățile personalului în domeniul sportului. Cursul a fost organizat de Agenția Națională pentru Sport și susținut de către 2 formatori colaboratori ai Agenției Naționale, în perioada 11-12 ianuarie 2024, la sediul Institutului Național de Cercetare pentru Sport.

La acest curs au participat 20 de reprezentanți ai Cluburilor, Asociatiilor sau a Federatiilor Sportive din România.

După finalizarea cursului, fiecare participant a primit sesiuni de îndrumare din partea formatorilor pentru a depune proiectele iar Federația Română de Triatlon a resușit să depună proiectul dintr-un total de 6 proiecte depuse.

În data de, 7 februarie 2024, Federația Română de Triatlon, în colaborare cu Federația Italiană de Triatlon, a depus primul său proiect Erasmus+, denumit 4TRI – un acronim pentru Transparență, Responsabilitate și Implicare. Proiectul 4TRI își propune să dezvolte o rețea de cooperare internațională România-Italia, să creeze materiale de ghidare pentru bune practici și să promoveze valorile europene prin sport și guvernanță responsabilă.

Pe lângă 4TRI, Federația a extins colaborarea internațională, primind oportunități de parteneriate precum:

• EU TRIATHLON WEEK – este un proiect care aduce împreună 10 federații naționale de triatlon si Federatia Europeană de Triatlon unde obiectivul principal este atragerea sportivilor în triatlon cu vârste cuprinse între 14-16 ani.

La acest proiect fiecare federatie a primit un numar de cluburi interne care pot participa la acest proiect iar Romania a primit 7.

Pe lângă Romania vor mai participa Polonia, Serbia, Germania, Malta, Spania, Franta, Portugalia, Croatia, Italia.

• Al doilea parteneriat este cu Sport Innovation Hub din Spania într-un proiect care vizează  mangementul apei în evenimentele sportive.

• Al treilea parteneriat este cu Federația Spaniolă de Triatlon iar proiectul se numește TRIATHLON FOR ALL unde vor mai participa federațiile de triatlon din Germania si Ungaria având ca obiectiv atragerea  fondurilor pentru construirea unei strategii de atragere a sportivilor noi în jurul competițiilor populare.

Loading...