Selectează o Pagină
Sportivii nostri nu s-au clasat niciodata pe pozitii atat de bune in clasamentele ITU, ca acum, dupa ce s-a terminat sezonul competitional international 2018.

Triatlonistii nostri in clasamentele ITU/ETU

Antoanela Manac ocupa in prezent locul 166 in ITU World Ranking cu 756.26 de puncte, fiind in lupta pentru a prinde locul “New Flag” pentru Europa la Jocurile Olimpice de la Tokyo 2020, competitia fiind destul de stransa intre ea si sportivele Hammesdotir (Islanda – loc 160 si 783.78 pct.), Pedersen (Danemarca – loc 159 si 793.94 pct.), Czesnik (Polonia – loc 141 si 894.13 pct.), Levkovsak (Azerbadjan – locul 125 si 1029.83 pct.).

In clasamentele Federatiei Europene, Antoanela ocupa locul 75 la ETU European Ranking, locul 54 ETU European Cup Ranking si locul 24 in U23 ETU Ranking.

In clasamentul ITU Aquathlon World Ranking, Antoanela, dupa bronzul de la Europenele de la Ibiza, ocupa locul 14, fiind in pozitie de calificata in acest moment la prima editie a Jocurile de Plaja organizate de Comitetul Olimpic International, ce se vor desfasura anul viitor in San Diego.

Triatlonistii nostri in clasamentele ITU/ETU

Edit Vakaria a ajuns in top 10 in ITU Wintertriathlon World Ranking (pe locul 8 mondial), ea fiind invitata in ianuarie sa participe la 2019 Zhangjiakou International Winter Triathlon, competitie organizata in complexul olimpic ce va gazdui si Jocurile Olimpice de iarna din 2022. Competitia are fondul de premiere de 10.000 de USD si deplasarea la competitie va fi asigurata in intregime de catre organizatori.

In clasamentul ITU Wintertriathlon World Ranking apare si Maria Luiza Rasina pe locul 20 si Viorel “Ninja Warior” Palici, cu un excelent loc 13 la masculin, dar si Cristian Mosoia locul 29 si Bogdan Damian locul 34.

Triatlonistii nostri in clasamentele ITU/ETU

Triatlonistii nostri in clasamentele ITU/ETU

In Clasamentul European pe Natiuni, la juniori ocupam locul 13 (cel mai bun loc ocupat de Romania la sfarsitul unei sezon competitional) multumita punctelor adunate de Erick Rogoz Lorincz – locul 10 ETU Junior Ranking – un top 10 de senzatie pentru tanarul sportiv din Cluj, de Cristian Tranulea locul 28, Stefan Troanca locul 89, Andrei Chis locul 95 si Romas Catalin locul 98 ETU Junior Ranking, dar si cu ajutorul punctelor adunate de junioarele Rebecca Pojar locul 55, Andreea Matei Bobarnac locul 69 si Budisan Dayana locul 79 ETU Junior Ranking.

Triatlonistii nostri in clasamentele ITU/ETU

Datorita rezultatelor foarte bune de la Campionatele Asiatice din Coreea si a Mondialelor de Distanta Lunga din Danemarca, Alex Diaconu ocupa locul 14 in clasamentul ITU Long Distance Triathlon Rankings. In acelasi clasament Ion Alexandru este pe locul 29 si Mihai Baractaru pe 46.

Loading...