Selectează o Pagină

2% din impozitul pe venit pentru programul Tri-Go-Tokyo

Rugam triatlonistii si iubitorii de triatlon din Romania sa directioneze cei 2% din impozitul pe venit catre Federatia Romana de Triatlon pentru sprijinirea programului olimpic Tri-Go-Tokyo.

La fel ca si in anii trecuti, Codul Fiscal pune la dispozitia contribuabililor mecanismul de redirectionare a 2% din impozitul pe venit datorat pentru anul trecut, catre o entitate non profit. Redirectionarea este gratuita, adica nu duce la nici o cheltuiala suplimentara pentru persoana care completeaza formularul respectiv. Formularul este optional si poate fi completat de orice persoana fizica care obtine venituri din salarii si asimilate acestora.

Descarcati Formularul 230 de aici.

Rezultatul este virarea in contul FRTRI a unei sume reprezentand pana la 2% din impozitul anual platit pentru salariul dvs. Suma respectiva NU reprezinta o sponsorizare sau o donatie, ci este o parte a bugetului de stat care este directionata de catre fiecare cetatean in parte catre sectorul neguvernamental.

Conform Ministerului Finantelor Publice, modalitatea de implementare a prevederii este similara, contribuabilul trebuind sa completeze formularul 230 (pentru veniturile proveniind din salarii) sau 200 (pentru venituri din alte surse) si sa le depuna la administratia financiara de care apartine pana la data de 25 mai.

Formularele completate se pot depune direct la registratura organului fiscal sau pot fi trimise prin posta prin scrisoare recomandata.

Loading...