Pegas Duatlon Buftea - Campionat Balcanic de Duatlon
În data de 22 aprilie 2017, Asociaţia Pegas Triatlon Club şi Federaţia Română de Triatlon vă invită să participaţi la Campionatul Balcanic de Duatlon găzduit anul acesta de oraşul Buftea.

Despre Buftea

Buftea este un oraş cu peste 22.000 de locuitori din Judeţul Ilfov; este străbătut de salba de lacuri a râului Colentina şi inconjurat de pădurile Codrilor Vlăsiei. Oraşul este situat la 16 km în nord-vestul capitalei Bucureşti de care estelegat prin şoseaua DN1A. Alte drumuri de legătură cu Bucureştiul, dar şi cu restul ţării, sunt DN7 sau DN1.

Pegas Duatlon Buftea - Campionat Balcanic de Duatlon

Buftea s-a bucurat de o creştere economică şi demografică sub domnia familiei Ştirbei (după anul 1900), perioadă în care au fost construite Palatul Ştirbei, câteva fabrici, dar şi instituţii de învăţământ şi lăcaşe de cult.

În apropierea Palatului Ştirbei se află Capela familiei Ştirbei în care, mai apoi, regizorul Francis Ford Coppola a filmat scenele filmului de groază Dracula. Filmul ca şi întreg romanul lui Bram Stoker sunt inspirate din legenda domnitorului român Vlad Ţepeş, membru de seamă al Ordo Draconis înfiinţat de regele Sigismund al Ungariei şi Croaţiei în scopul de a limita expansiunea otomană.

Buftea are şi rezonanţă istorică, aici fiind semnat Tratatul de Pace din martie 1918 dintre România şi Puterile Centrale la finele Primului Război Mondial şi în urma căruia România a cedat Bulgariei teritoriul de la sud de Dunăre. Tratatul a fost semnat chiar la Palatul Ştirbei, exact în locul în care se desfăşoară proba de alergare din cadrul concursului de duatlon.

La data de 22 aprilie când se desfăşoară duatlonul, temperatura medie multianuală se situează în jurul valorii de 18*C.

Pegas Duatlon Buftea - Campionat Balcanic de Duatlon

Despre Organizator

Asociaţia Pegas Triatlon Club este o organizaţie non-guvernamentală şi non-profit ce funcţionează din 2012 şi are ca scop promovarea sportului, în special a alergării, ciclismului şi înotului, care practicate împreună dau definiţia duatlonului şi triatlonului. Primul concurs organizat a fost Cozia Mountain Run în 2012, un concurs de alergare montană în Masivul Cozia din Judeţul Vâlcea. Ajuns în acest an la a şasea ediţie, concursul se va ţine în data de 1 iulie 2017.
Detalii despre acest concurs se găsesc pe www.triatlonbuftea.ro.

Pegas Duatlon Buftea - Campionat Balcanic de Duatlon

În 2013 am organizat primul triatlon, respectiv prima ediţie a International Metropolitan Triathlon Braşov. Din 2014 am relocat triatlonul la Buftea. Dat fiind deschiderea şi sprijinul autorităţilor locale din Buftea, am reuşit să organizăm anual Pegas Triatlon Buftea. Ca şi în anii anteriori, şi în 2017 triatlonul de la Buftea face parte din Campionatul Naţional de Triatlon de Şosea, punctând în acest an ca a treia etapă naţională. Pegas Triatlon Buftea va avea loc în data de 22 iulie 2017, detalii despre concurs şi înscrieri fiind disponibile pe www.triatlonbuftea.ro.

Pegas Duatlon Buftea - Campionat Balcanic de Duatlon

Tot din 2014 organizăm şi concursuri de duatlon. Primul Duatlon l-am organizat în Parcul Tineretului din Bucureşti în luna martie 2014. În aceeaşi primăvară am organizat şi primul duatlon de la Buftea, Pegas Duatlon Buftea. S-a dovedit a fi o competiţie îndrăgită şi aşteptată de sportivi şi care împreună cu triatlonul au devenit o tradiţie a oraşului.

Despre Duatlon

Cum spuneam, prima ediţie a Duatlonului de la Buftea a avut loc în anul 2014. An de an numărul participanţilor a crescut considerabil, atât ca urmare a dezvoltării sporturilor de masă în România, dar în mod special, şi pentru că am reuşit de la an la an să oferim un concurs mai bun şi mai atractiv pentru sportivi. Ca dovadă, în 2016 Duatlonul s-a bucurat de un număr dublu de participanţi faţă de anul anterior, şi ambiţiile noastre nu se opresc aici.

Pegas Duatlon Buftea - Campionat Balcanic de Duatlon

2017 reprezintă pentru noi oportunitatea de a scrie istorie. Organizarea unui Campionat Balcanic este o ocazie nesperată pentru de a promova duatlonul atât la nivel local şi naţional, dar şi pe plan internaţional. Ediţia din acest an ne dorim să fie una specială. Este o onoare şi o obligaţie pentru noi ca acest Campionat Balcanic de Duatlon să se desfăşoare în condiţii de excepţie şi să atragă la start un număr record de participanţi.

Pegas Duatlon Buftea - Campionat Balcanic de Duatlon

Distanţele pe care le vor parcurge sportivii vor fi cele standard pentru un Duatlon Sprint, respectiv 5 km alergare / 20 km ciclism / 2,5 km alergare. Cadeţii vor parcurge aceleaşi probe, dar cu distanţele înjumătăţite. Detalii şi înscrieri sunt disponibile pe www.duathlon.ro.

Pegas Duatlon Buftea - Campionat Balcanic de Duatlon

Pin It on Pinterest