Selectează o Pagină

Campionatele Europene de Triatlon Multisport - Targu Mures

Mai putin de trei saptamani pana la cel mai mare Festival de Triatlon organizat in Romania, Campionatele Europene de Triatlon Multisport. Peste 1600 de inscrieri din 39 de tari, numai la cele sase campionate europene si peste 250 la cursele de alergare si inot de noapte si la competitiile destinate copiilor.

Cei mai multi sportivi s-au inscris la Campionatul European de Middle Distance (Half Ironman) – 366 de sportivi, urmat de Duathon Sprint si Aquathlon cu 306 si 291 de sportivi, dar foarte populare au ramas si competitiile de offroad, Cross Triathlon – 201, respectiv Cross Duathlon – 196 de sportivi. Si la cele doua competitii la care se desemneaza numai Campionii Europeni la amatori age-group participarea este remarcabila: Duathlon Standard – 150 de sportivi si Aquabike – 126 de sportivi. 

Cea mai numeroasa delegatie va fi a celor din Marea Britanie, 810 participanti, urmata de delegatia noastra cu peste 300 sportivi. 

Campionatele Europene de Triatlon Multisport - Targu Mures

Cele mai importante reguli pe care sportivii nostri trebuie sa le aiba in vedere: 

1. Costumul de triatlon de „Romania” este OBLIGATORIU la fiecare categorie, cu exceptia categoriei Open (popular – care nu intra in clasamentul Campionatelor Europene). Se pot folosi costumele de triatlon de Romania achizitionate in anii precedenti – variantele Bellotto rosu sau albastru, TYR – rosu sau albastru inchis sau se pot achizitiona modelele noi. Costumele negre, intr-o singura culoare, inscriptionate corect – minim ITU logo, ROU fata si spate conform ITU regulament – sunt acceptate. Sfat pentru cei care nu reusesc sa procure in timp: cereti imprumut de la colegi care alearga in alta competitie.

2. Sedintele Tehnice pentru categoriile de elite, U23, juniori si para sunt obligatorii. Sedintele tehnice se vor desfasura cu o zi inaintea fiecarei competitii – locatia Cetatea Medievala Tg.Mures – toate sedintele inclusiv si cele pentru competitiile care vor fi organizate in afara orasului. Vor fi organizate si sedinte tehnice pentru amatori, tot in aceeasi locatie, tot cu o zi inainte. Pentru amatori sedinta nu este obligatorie, dar va sugeram sa fiti prezenti. O sa fie sedinta tehnica si pe limba romana.

3. Pachetele se ridica cu o zi inainte de fiecare competitie. Nu se pot ridica pachete in ziua competitiei si nu va fi posibila ridicarea pachetelor pentru mai multe competitii in aceeasi zi, respectiv nu se pot ridica pachetele decat pentru competitia din ziua urmtoare (deexemplu pe 28 iunie se pot ridica numai pachetele de Cross Triathlon nu si cele de Duathlon Sprint).

4. Parada natiunilor si Ceremonia de deschidere – 28 iunie. Toti sportivii inscrisi, indiferent de categorie, sunt invitati sa fie prezenti la Parada natiunilor, sa defilam sub steagul Romaniei. Purtator de steag a fost desemnat multiplul Campion National al Romaniei, Ciprian Balanescu. In acelasi timp sunt asteptati sustinatorii sa ni se alature la Ceremonia de deschidere. Programul ceremoniei: 18:00 – 19:00 adunarea sportivilor la Palatul Culturii (str. G. Enescu, in centrul orasului Tg. Mures), 20:00 Parada natiunilor – ruta Piata Victoriei – Piata Trandafirilor – Piata Bernady – Cetatea Medievala), 20:20 – 22:00 Open Ceremony – concert, gulas, foc de artificii – Cetatea Medievala.

Campionatele Europene de Triatlon Multisport - Targu Mures

5. Sa nu uitam programul:

 • 29 iunie:
  Campionatul European de Cross Triathlon – elite, juniori, paratriathlon, amatori age-group, open/popular – locatia Tg.Mures, Complex Sportiv Muresul “Weekend Aquapark” – Platoul Cornesti
 • 30 iunie:
  Campionatul European de Duathlon Sprint (5km- 20km- 2.5km) – elite, juniori, paratriathlon, amatori age-group, open/popular – locatia Tg.Mures, centrul orasului
 • 1 iulie:
  Dracula Night Run – 6 km alergare de noapte Platoul Cornesti Tg. Mures
 • 2 iulie:
  Campionatul European de Cross Duathlon – elite, juniori, paratriathlon, amatori age-group, open/popular – locatia Sovata, Lacul Ursu
 • 3 iulie:
  Campionatul European de Duathlon Standard (10km- 40km- 5km) – amatori age-group, open/popular- locatia Transilvania Motor Ring Stadium, Cerghid, Mures
 • 4 iulie:
  Dracula Kids Aquathlon & Dracula Night Swim – Complex Sportiv Muresul “Weekend Aquapark”
 • 5 iulie:
  Campionatul European de Aquathlon – elite, juniori, paratriathlon, amatori age-group, open/popular – locatia Tg. Mures, Complex Sportiv Muresul “Weekend Aquapark”
 • 7 iulie:
  Campionatul European de Triathlon Distanta Medie “Halfironman” – elite, paratriathlon, amatori age-group, open/popular – locatia Lacul Bezid – Sangeorgiu de Padure, Mures
 • 7 iulie:
  Campionatul European de Aquabike – amatori age-group, open/popular – locatia Lacul Bezid – Sangeorgiu de Padure, Mures.

6. Cel mai important: TREBUIE sa fim primii in tabelul de medalii 😉. Hai Romania!

Campionatele Europene de Triatlon Multisport - Targu Mures

Informatii importante despre fiecare competitie gasiti aici:

Athlete guide – Cross Triathlon.pdf
Athlete guide – Cross Duathlon.pdf
Athlete guide – Aquathlon.pdf
Athlete guide – Duathlon Standard.pdf
Athlete guide – Duathlon Sprint.pdf
Athlete guide – Aquabike.pdf

Loading...