Selectează o Pagină

Anul acesta Federatia Romana de Triatlon a fost reprezentata de doi sportivi la evenimentul anului, ITU World Triathlon Grand Final Rotterdam 2017, Antoanela Manac si Nicolae Seitan, ambii sportivi la competitia rezervata concurentilor de U23.

Campionatele Mondiale de Triatlon Rotterdam

Antoanela a avut competitia sambata dimineata in conditii vitrege – ploaie torentiala, temperatura apei depasind cu greu 15ºC, iar temperatura aerului variind intre 11 si 12 grade. Dupa 1500 de metri de inot, Anto a ocupat locul 20 din cele 53 de sportive, pe segmentul de bicicleta (unul foarte tehnic) cu 7 ture, piatra cubica si peste 20 de intoarceri pe tura, a reusit sa ramana pe pozitiile 25-29, ajungand dupa alergare sa termine competitia pe un merituos loc 33, cu timpul de 2:14:33. Castigatoarea a fost americanca Tamara Gorman, cu timpul de 2:05:21. Rezultate complete aici: triathlon.org/results/result/2017_itu_world_triathlon_grand_final_rotterdam/309475

Campionatele Mondiale de Triatlon Rotterdam

Nico Seitan a avut competitia vineri dupa masa in conditii meteo mai bune, cu frig si vant, dar macar fara ploaie. Lista de start a fost una completa de 76 de sportivi, multi dintre ei avand podiumuri la diferite curse de WTS si Cupa Mondiala. Din cei 76 de concurenti, numai 60 au reusit sa termine competitia. Nico s-a situat pe locul 50 dupa inot, iar dupa un tranzit foarte anevoios nu a reusit sa prinda un pluton mai numeros. Pedaland impreuna cu un sportiv din Ungaria, ei au fost opriti de arbitri in penultima tura.

Campionatele Mondiale de Triatlon Rotterdam

Cursa a fost castigata de francezul Raphael Montoya, cu timpul de 01:51:28, timp cu care a obtinut si locul 2 la WTS Grand Final Elite, concurs ce a fost castigat tot de un francez, Vincent Luis, cu timpul de 01:51:26, adica cu o diferenta de 2 secunde. La competitia de elite, podiumul a fost completat de Kristian Blummenfeld (Norvegia – 01:51:28) si Mario Mola (Spania – 01:51:36). Javier Gomez si Johnny Brownlee au reusit sa termine competitia numai pe locurile patru respectiv, cinci.

Rezultate la U23 baieti pot fi consultate aici: triathlon.org/results/result/2017_itu_world_triathlon_grand_final_rotterdam/309474

Campionatele Mondiale de Triatlon Rotterdam

Urmatoarea competitie internationala la care sportivii nostri vor fi prezenti, atat la elite cat si la juniori, este finala cupelor europene de la Melilla din 8 octombrie.

Fotografii: triathlon.org

Loading...