Selectează o Pagină

Federația Română de Triatlon mizează în competiție pe un lot de 30 de sportivi, majoritatea înscriși la categoriile Age Group

România intră într-un club select al organizatorilor Campionatelor Mondiale, după edițiile anterioare derulate în Austria şi Canada

De șapte ori mai multi români au terminat un triatlon anul trecut, față de 2010

Sute de sportivi din 22 de țări, la startul Campionatelor Mondiale de Winter Triathlon din România

 

București, 3 octombrie 2017 – Federația Română de Triatlon anunță astăzi că aproximativ 300 de sportivi din 22 de țări sunt așteptați la startul Campionatelor Mondiale de Winter Triatlon, organizat, în premieră pentru sportul românesc, în țară, la Cheile Grădiștei.

Anul viitor aduce, în premieră în România, una dintre cele mai prestigioase competiții ale Federației Internaționale de Triatlon (ITU) și ne așteptăm la un aflux important de sportivi talentați, din întreaga lume. Este un efort comun, al Federației Române de Triatlon și al partenerilor noștri, care demonstrează că putem avea atât infrastructura cât și competitivitatea necesară pentru a organiza evenimente de cel mai inalt nivel din calendarul sportiv international – a declarat Peter Klosz, Președintele Federației Române de Triatlon.

La startul competiției programată pentru luna ianuarie 2018 vor fi prezenți sportivi din: Austria, Bulgaria, Canada, Croația, Danemarca, Estonia, Franța, Germania, Italia, Japonia, Letonia, Lituania, Moldova, Norvegia, Olanda, Polonia, Rusia, România, Serbia, Slovacia, Slovenia și Spania.

Încă de la începutul mandatului meu am sprijinit și susținut organizarea a cât mai multe competiții internaționale care promovează sportul și România. Sportul este cel mai bun ambasador pe care îl are România, iar competițiile desfășurate arată capacitatea de organizare pe care o avem, precum și nivelul dotărilor. Recent, am organizat Campionatele Europene de Gimnastică de la Cluj-Napoca și am primit felicitări pentru condițiile oferite. La fel s-a întâmplat și la Bascov, acolo unde am organizat Campionatele Mondiale  de Kaiac-Canoe U23, pentru prima oară în România, la care au participat peste 60 de state si 1.300  de sportivi. Sunt convins ca acest Campionat Mondial de Winter Triatlon va deveni un reper internațional pentru iubitorii sportului și va așeza România la locul pe care îl merită – a declarat Marius Dunca, ministrul Tineretului și Sportului.

România intră într-un club select al țărilor ce organizează Campionatele Mondiale de Winter Triathlon, după ce edițiile anterioare au fost găzduite de Austria și Canada. Un lot valorous, de 30 de sportivi, va reprezenta România la startul competiției, în special la categoriile Age Group.

Sportivii români cu cele mai bune șanse în cadrul competiției sunt Viorel Palici și Marian Dănilă, ocupanți ai locurilor 11 și respectiv 15 la Europenele din 2017 desfășurate în Estonia, precum și para-triatlonistul Tamirjan Robert, câștigator al argintului la Europenele de Winter Triatlon din Estonia, în acest an.

Ediția de anul viitor va putea fi urmărită de toți pasionații de sport, prin intermediul Telekom Sport.

Încă de la înființare, în 2010, am oferit telespectatorilor nostri competiții premium, dar ne-am și implicat activ în organizarea și mediatizarea competițiilor sportive din România. Maratonul Internațional Brașov și Mișcarea Face Bine sunt doar două dintre proiectele susținute de noi și în care ne-am implicat ca sponsori, parteneri media, dar și participanți activi, umăr la umăr lângă alți sportivi. Implicarea în susținerea Campionatelor Mondiale de Winter Triatlon a venit astfel firesc, vom promova această competiție, care sperăm să aducă la start cei mai buni concurenți și să fie un spectacol sportiv de succes – a declarat Vlad Enăchescu, Director General Telekom Sport România.

În cadrul unui concurs de Winter Triatlon, unul dintre cele mai noi evenimente din calendarul ITU, sportivii de elită aleargă 8 kilometri pe zăpadă, parcurg 14 kilometri de Mountain Bike tot pe zăpadă și fac și 12 kilometri de schi fond. Competiția ce se va desfășura la Cheile Grădiștei va include categoriile Elite, U23, Junior, Paratriathlon și Age Group.

Suntem alături de Federația Română de Triatlon, care a reusit sa obtina desășurarea unui Campionat Mondial in România , mai precis la Cheile Gradistei. Fiind proprietar, dar și proiectant al bazei sportive, voi asigura sprijinul in buna desfasurare a competiției. Construirea bazei sportive în interiorul resort-ului turistic a plecat de la dorința mea de a ajuta sportul în general, oferind condiții corecte de antrenament și cantonament. O frumoasă răsplată a fost organizarea a două Campionate Mondiale de Biatlon și a unui Campionat Mondial de Schi Fond, precum și a unui Festival Olimpic de iarna – a declarat Ovidiu Gârbacea, proprietar al complexului Cheile Grădiștei.

Tot mai mulți români îmbrățisează triatlonul, fapt susținut și de statistica ultimilor ani: la finele lui 2016, de șapte ori mai mulți români au terminat o competiție de triatlon, în comparație cu rezultatele anului 2010.Sute de sportivi din 22 de țări, la startul Campionatelor Mondiale de Winter Triathlon din România

Suntem bucuroși și onorați să fim alături de Federația Română de Triatlon, întrucât promovăm sportul ca sursă de energie pozitivă și auto-motivare. Împărtășim aceleași valori și credem că atât în mediul de afaceri, cât și într-un sport  multi-disciplinar ca triatlonul, obținerea de rezultate ține de tenacitate, responsabilitate, inovare și încredere – a declarat Michele Abbate, Director General al Enel Energie și Enel Energie Muntenia.

 

Loading...