Campionatul European U23 Velence, Ungaria

Echipa Romaniei formata din Antoanela Manac, Andreea Balan, Ion Alexandru si Nicolae Seitan a participat la Campionatele Europene de U23 de la Lacul Velence din Ungaria. Caldura excesiva, 40º C in aer si 30.5º C in apa sambata, cand au avut loc competitiile individuale si-a pus amprenta pe evolutia sportivilor nostri: Antoanela Manac a terminat competitia pe locul 29 din 38, Andreea Balan nu a reusit sa termine competitia, fiind transportata la spital din cauza insolatiei si a deshidratarii. La baieti, Ion Alexandru si Nicolae Seitan, concurand pentru prima data la o competitie de acest nivel ridicat, s-au clasat pe locurile 46 si 49 din 51 de sportivi. Campioni Europeni au devenit britanica Georgia Taylor-Brown si ungurul Bicsak Bence.

Numai 10 tari au reusit sa inscrie echipe la Campionatul European U23 rezervate stafetelor mixte, organizat duminica si numai 9 echipe au luat startul in competitie, echipa Sloveniei fiind retrasa in ziua concursului din cauza accidentarilor din ziua precedenta.

Echipa Romaniei, prezenta in premiera la acest nivel, a intrat in competitie cu Antoanela Manac in primul schimb, ocupand locul 7 dupa evolutia Antoanelei. In al doilea schimb a evoluat Ion Alexandru, echipa noastra facand schimbul urmator deja din ultima pozitie (echipa Cehiei a abandonat la primul schimb). Andreea Balan a concurat in schimbul trei, respectiv Nicolae Seitan in schimbul patru. Echipa Romaniei a terminat pe pozitia a 8-a, din 9 echipe. Campioana Europeana a devenit echipa Marii Britanii.

Pin It on Pinterest