Selectează o Pagină

H3RO by TriChallenge  - editia a XI-a - inca o editie de succes

Trei zile pline de competitii in editia din acest an a emblematicului concurs de triatlon de la Mamaia, H3RO by TriChallenge.
Multi sportivi, noi campioni, triatlon la nivel inalt, emotii si trairi intense si mai ales o competitie foarte bine organizata de Smartatletic impreuna cu Primaria Constanta si Federatia Romana de Triatlon.

Festivalul sportiv a inceput vineri cu Cupa Romaniei la Aquathlon, transformata intr-o competitie de alergare datorita conditiilor extreme – valuri mari si extrem de periculoase – cod rosu de securitate declarat de echipa de Salvamari Constanta. Zeci de copii au luat startul la categoriile de 9-10 ani, respectiv 11-13 ani. Daca la copiii de 9-10 ani toti au fost declarati castigatori, la categoria 11-13 ani au fost premiati castigatorii: Andrei Martoiu (BSC Bucuresti), respectiv Bianca-Ioana Rusu-Eremia (Steaua Bucuresti). La cadeti aurul a fost obtinut de sportivii clubului Seven Club Athletic Bucuresti, Alice Perjoiu, respectiv Rares Panait. La competitia open – juniori, seniori – cel mai rapid a fost britanicul Tom Dickinson la masculin, respectiv Tamara Dogariu la feminin.

Sambata am inceput competitiile cu Campionatul National de Supersprint, noii Campioni Nationali ai Romaniei devenind Cristian Tranulea (Bike Squad) si Alice Perjoiu (Seven Club Athletic) Podiumul a fost completat la masculin de Dominic Meghea (Seven Club Athletic Bucuresti) si Toma Alex (Olimpia Bucuresti), respectiv la feminin de Szabo Sara (Politehnica Cluj) si Andreea Iordache (Master Swim&Tri).
Campionii la categorii au fost:
Cadeti 14-16 ani: Szabo Sara si Dominic Meghea
juniori 17-19 ani: Andreea Maria Matei Bobarnac si Cristian Tranulea
Amatori AG 20-24: Alexander Stoica-Marcu
Amatori AG 25-29: Alex Toma
Amatori AG 30-34: Valentina Tase si Victor Stanescu
Amatori AG 35-39: Alexandra Logofatu si Sorin Andrei
Amatori AG 40-44: Ioana Ionita si Radu Marga
Amatori AG 45-49: Diana Palita si Marius Dragu
Amatori AG 50-54: Ioana Crisan si Alexandru Angelescu
Amatori AG 55-59: Adrian Mila
Amatori AG 60+ : Miklos Jenei

Al doilea start a apartinut concurentilor de la sprint individual si sprint stafeta. La individual competitia a fost castigata de juniorul clubului Danube Swim Galati, Albert Stratulat, urmat de Cristian Tranulea si de Cristian Doicescu. La fete podiumul a fost format din Oana Florescu, Miriam Gembey si Maria Bituleanu. La stafete castigatoare au fost echipele Maioneza (Masculin), Atena Titans (Mixt) si Seven Girls (Feminin).

A urmat concursul pe distanta olimpica, castigat cu un avans considerabil de sportivul de la TriAluta Sf.Gheorghe, Daniel Attila urmat de „stelistul” Razvan Ene si de Mihai Cupsa (Politehnica Timisoara). La feminin prima a trecut linia de start Maria Mirela Popescu, fiind urmata de Tamara Dogariu si de Monica Manicuta. Aurul la stafeta a fost cucerit de Giant Team Romania (Masculin), In Motion (Feminin) si Phoenix (Mixt).

Au urmat competitiile din cadrul Cupei Europene de elite, reintoarsa la Mamaia dupa o absenta de 4 ani. La fete am avut la start pe sportiva noastra de top Antoanela Manac si pe junioara Delia Dudau. Am vazut un concurs intens, Antoanela ruland incontinuu in plutonul fruntas la segmentul de ciclism si terminand in final pe locul 9. Competitia a fost castigata de ucrainianca Yulia Yelistratova. La masculin Romania a fost reprezentata de 5 sportivi: Erick Rogoz, Romas Catalin, Nicolae Seitan, Felix Duchampt si Ion Alexandru. Cel mai bine clasat a fost Felix – locul 17 cu timpul final de 00:59:36, urmat de Nico Seitan loc 36 – 01:01:42, Erick loc 41 – 01:02:33, Alex Ion loc 45 – 01:05:36 si Cata Romas 47 – 01:06:05. Cupa Europeana a fost adjudecata de britanicul Samuel Dickinson.

Rezultate complete gasiti aici: https://www.triathlon.org/results/result/2019_constanta_etu_sprint_triathlon_european_cup

Duminica a fost rezervata „eroilor”: de la H3RO – Half Distance – Campionatul National de Halfironman. Dupa o cursa intensa cu schimbari de lideri si de pozitii pe podium in timpul competitiei, primul care a trecut linia de finish a fost moldoveanul Andrei Vrabii (4:08:08). Campionul Romaniei a devenit in acest an cel care a trecut al doilea linia de finish – Andrei Dudu Dan (Seven Club Atletic – 4:15:55). Podiumul „nationalei” a fost completat de Mihai Vigariu (Smartatletic) si Beres Hunor (CSA Steaua). La fete Andreea Calugaru a cucerit aurul Campionatului National, vicecampioana a devenit Koter Adel (Harghita Triatlon), bronzul fiind castigat de Ioana Molnar.
Castigatorii pe categorii de varsta au fost:
AG 18-29 de ani: Andrei Vrabii si Oana Burz
AG 30-39 de ani : Andrei Dudu Dan si Andreea Calugaru
AG 40-49 de ani : Alex Ciocan si Adel Koter
AG 50-59 de ani : Bogdan Mihai Ionita si Maria Mirela Popescu
AG 60+ ani: Miklos Jenei
La stafeta half distance aurul a mers la echipele: Euxin Team (masculin), Atp-Cp (feminin) si Magic-Och (mixt)

Rezultate complete aici: h3ro.org/rezultate
Poze de Radu Cristi

Loading...