Selectează o Pagină

Epilog CE Triatlon Kitzbuehel 2014

Tocmai v-ati intors din Kitzbuehel, Austria unde ati participat impreuna cu o parte din lotul national la Campionatul European de Triatlon. In primul rand cine au fost reprezentantii Romaniei si la ce categorie au concurat?

Romania a fost repezentat de patru juniori, doua fete Balan Andreea si Manac Antoanela respectiv doi baieti Daniel Attila si Simon Gergo care au concurat si la individual si la stafeta mixta. Am avut o sportiva si la elite fete – Stefania Ion, respectiv trei concurenti la amatori age-group Ana Maria Cretu, Adrian Nanulescu si myself, Klosz Peter.

Haideti sa incepem cu ziua de vineri, 20 iunie cand s-a dat startul pentru categoria juniori feminin si elite feminin. Am avut si noi concurente la aceste categorii, cum s-au descurcat si ce rezultate au obtinut?

Ziua de vineri ne-a aratat doua lucruri: deficientele noastre si nivelul la care se desfasoara competitiile externe. La junioare, Balan Andreea a terminat concursul pe locul 52 iar Manac Antoanela a fost oprita de arbitrii in a doua tura de bicicleta dupã ce a fost ajunsã din urma de primii sportivi. Aceeasi soarta a avut-o si Stefania Ion care a concurat la elite.

Ziua de sambata i-a adus la start pe juniorii de la masculin. Cum au evoluat sportivii romani?

Ziua de sambata ne a adus o copie la indigo a zilei de vineri. Simon Gergely a terminat concursul pe locul 64 iar Daniel Attila a fost oprit la tura a doua de ciclism.

Epilog CE Triatlon Kitzbuehel 2014

In ultima zi a competitiei de la Kitzbuehel au luat startul echipele mixte. Si Romania a facut echipa, cum a fost?

Doar 15 tari au reusit sã se alinieze la start pe aceastã proba de echipa mixta. România s-a numãrat printre ele. Din pacate nu am reusit sa tinem ritmul infernal al concursului si am fost opriti la schimbul al treilea. Concursul a fost castigat de echipa Germaniei.

In ultima perioada ati fost la mai multe competitii externe, cum vedeti triatlonul din Romania daca e sa facem o comparatie cu alte tari.

Din pacate la nivel de performanta deocamdata suntem departe de tarile cu traditie in triatlon ca Germania, Marea Britanie, Spania sau Ungaria dar suntem pe o directie buna. In zona noastrã, a Balcanului deja suntem in top la anumite categorii si discipline, de exemplu la duathlon. Avem mult de lucru dar trebuie sa continuam drumul pe care l- am inceput, pregatirea specialistilor – antrenori, oficiali, formarea si intarirea cluburilor si inceperea selectiei si pregatirea copiilor.

Ce asteptari are Federatia Romana de Triatlon de la sportivii lotului national pentru acest an, fie ca ne referim la competitiile externe sau la cele interne?

Federatia are asteptari de la sportivi mai ales pe plan international, cel putin 2 titluri la Balcaniada de Triathlon din septembrie de la Burgas si o participare cat mai reusita la Cupa Europeana de la Mamaia.

Va multumesc pentru amabilitate

Loading...