Campionatul Balcanic de Duatlon 2014

Sfârsitul de săptămână 12-13 aprilie a fost plin de competiţii pentru Lotul Naţional de Duatlon al României. 12 sportivi au concurat la Campionatul Balcanic de Duatlon de la Braşov iar Ciprian Bălănescu a participat la Campionatul European de Duatlon de la Horst, Olanda.

La Campionatul Balcanic de Duatlon de la Braşov sportivii români au reuşit să obţină titlul de campion balcanic la duatlon prin Ana Maria Creţu şi vicecampion balcanic prin Jakab Benke Hajnalka, ambele la categoria elite feminin. Un rezultat bun a înregistrat şi Emanuel Trandafir care a obţinut titlul de vicecampion iar Laurentiu Bogdănescu s-a clasat pe poziţia a III-a a podimului la categoria elite masculin.

Juniorii au avut de asemenea rezultate bune, Daniel Attila fiind campion balcanic la categoria masculin iar Antoanela Manac la feminin. Matefi Tamara a obţinut la categoria juniori feminin titlul de vicecampion balcanic.

La general la categoria elite feminin locul 1 a fost ocupat de Eszter Dudas din Ungaria care a reuşit să termine cursa în 59 de minute şi 38 de secunde, urmată de Ana Maria Creţu, România, cu 1 oră 1 minut şi 26 de secunde şi Jakab Benke Hajnalka, România, cu 1 oră 3 minute şi 29 de secunde.

La categoria elite masculin clasamentul general arată astfel: David Ruzsas, Ungaria, cu 51 de minute 10 secunde, Bence Balogh, Ungaria, cu 52 de minute 7 secunde şi Ognjen Stojanovic, Serbia, cu 52 de minute 9 secunde.

La Campionatul European de Duatlon, Ciprian Bãlãnescu a avut un rezultat mult sub aşteptările lui, având probleme cu bicicleta cu aproximativ 4 km înainte de finalizarea probei:
“Am avut ghinion… Mă simţeam bine, în formă, am pornit curajos şi după prima probă, cea de alergare, eram în plutonul fruntaş. La bicicletă, însă, am avut din nou ghinion. Cu vreo 3-4 km înainte de final, bicicleta m-a lăsat, am făcut pană. Am continuat şi am terminat totusi cursa. Mă încearcă un sentiment de amărăciune, dar nu am ce face, trebuie să merg inainte. Mulţumesc tuturor pentru vorbele şi gândurile bune.“ – Ciprian Bălănescu.

Federaţia Românã de Triatlon se declară mulţumită de rezultatele obţinute de sportivii români atât la Campionatul Balcanic de Duatlon cât şi la Campionatul European de Duatlon.

Pin It on Pinterest