O saptamana plina de evenimente importante in triatlonul international

Am avut o saptamana plina de evenimente importante in triatlonul international. Am inceput cu o medalie de bronz pentru Antoanela Manac, pe 27 aprilie in Rabat, Maroc, la Cupa Africana, urcand pe pozitia 106 ITU World Ranking.

Au urmat Mondialele de Multisport din Pontevedra, Spania, unde Erick Rogoz a terminat pe locul 12 la U23 la Aquathlon si 41 la Elite, iar Antoanela pe locul 7 tot la Aquathlon, ajungand in pozitia a 6-a in ITU Aquathlon World Ranking, loc care îi asigura prezenta la Jocurile Olimpice de Plaja din San Diego, din octombrie 2019.

Tot la Pontevedra, Alex Diaconu a participat la elite Long Distance Triathlon World Championships, obtinand locul 31. Tot in cadrul Campionatelor Mondiale de Multipsport, Andreea Balan a obtinut un titlu de Campion Mondial la amatori la Aquabike, categoria 20-24 de ani. Dupa medaliile de aur obtinute de sportivii nostri de la Age Group la Mondialele de Wintertriathlon, Europenele de Cross Duathlon, Cross Triathlon si Wintertriathlon, Romania reuseste sa obtina inca o medalie la o subramura a triatlonului. Speram ca o sa vedem multi sportivi romani pe podium si la Europenele de Multisport din Tg.Mures, atat la categoriile de elite si juniori, cat si la categoriile de amatori. 

O saptamana plina de evenimente importante in triatlonul international

Duminica, pe 5 mai, cei doi sportivi care lupta pentru calificarea la JO de la Tokyo, Antoanela Manac si Felix Duchampt, au luat startul la una dintre cele mai grele etape din circuitul de Cupa Mondiala, etapa din Madrid. Antoanela, venind dupa doua competitii importante, Rabat si Pontevedra, a reusit o clasare pe locul 45. Felix a terminat pe locul 18, dupa ce a terminat segmentul de inot pe locul 50 si reusind sa recupereze mult, intrecandu-l si de legendarul sud-african Richard Murey, 

Rezultatele de la Madrid, aici: triathlon.org/results/result/2019_madrid_itu_triathlon_world_cup

Felix va merge din Madrid in China pentru Cupa Mondiala din Chengdu, iar Antoanela se va pregati pentru Cupa Mondiala din Huatalco, Mexic, de la inceputul lunii iunie.

Am avut si multi sportivi amatori pe 14 aprilie la Ironman 70.3 Greece. Iata rezultatele celor 18 sportivi care au terminat competitia de la Costa Navarino, cel mai bun timp fiind cel al lui George Murar, de la CSA Steaua: 4:36:22.

Pin It on Pinterest