Selectează o Pagină

XMan Romania - Editia a X-a

Federatia Romana de Triatlon considera competitia XMan Oradea una dintre competitiile emblematice ale triatlonului romanesc, locul unde multora dintre noi li s-a indeplinit visul de a deveni un „Ironman”. Apreciem foarte mult munca depusa de organizatorii locali, cei care se straduiesc deja de 10 ani sa ne daruiasca posibilitatea de a ne testa limitele si ne creeaza o atmosfera de amicitie si sportivitate aparte. Ne bucuram mult ca in acest an organizatorii au reusit sa intoduca in program si competitii destinate copiilor

Campionatul National al Romaniei la distanta de „Ironman” a fost castigat de Dudu Dan Andrei (Seven Sport Club) cu timpul de 9 ore 40 de minute si 6 secunde, urmat la mai putin de 2 minute de campionul de anul trecut Mihai Vigariu (Smartatletic). Podiumul a fost completat de Simon Istvan (Harghita Triathlon – 10:00:46). La fete, Dana Torok si-a aparat titlul, castigand detasat la Campionatul National cu timpul de 12:38:12, iar vicecampioana a devenit Dantis Otilia (CSM Cluj – 13:21:00), medalia de bronz revenind Annamariei Bako (Xterra Bihor – 13:38:01). La fete, competitia la open a fost castigata de sportiva din Ungaria Judit Szadvari (11:42:26).

Campioni pe categorii de varsta:
18-29 feminin: Annamaria Bako (Xterra Bihor)
30-39 feminin: Dantis Otilia (CSM Cluj)
40-49 feminin: Daniela Torok
50-59 feminin: Mirela Braiu
18-29 masculin: Szocs Elod
30-39 masculin: Dudu Dan Andrei (Seven Sport Club)
40-49 masculin: Razvan Ene (CSA Steaua)
50-59 masculin: Dudas Dan

XMan Romania - Editia a X-a

Competitia de „Halfironman” a fost castigata de sportivul din Republica Moldova Andrei Vrabii, cu timpul de 4 ore 32 de minute si 8 secunde, urmat de doi sportivi din Ungaria, Peter Szilagyi si Daniel Erdelyi, cel mai rapid sportiv din Romania fiind Hunor Beres de la CSA Steaua. La fete, prima a trecut linia de finish Adel Koter (Harghita Triatlon – 5:56:13), urmata de Mirela Popescu si Andrada Balaj.

In 2019 Federatia Romana de triatlon avizat competitia Xman Romania, Campionatul National de Triatlon pe Distanta Lunga cu prezumtia ca segmentul de ciclism va fi inchis circulatiei ca si in anii 2017 si 2018. Delegatii tehnici ai FRTRI au constatat numai in ziua competitiei ca segmentul de ciclism nu este inchis circulatiei, organizatorii incercand sa gestioneze, cu un succes relativ mic, accesul autovehiculelor pe traseul de bicicleta.

Federatia Romana de Triatlon considera ca siguranta sportivilor este cel mai important element in cadrul unei competitii, care din pacate nu a fost asigurata pe deplin in cadrul competitiei Xman Romania 2019. Federatia Romana de Triatlon cere scuze sportivilor pentru eventualele neplaceri cauzate de autovechiculele din trafic si se va asigura ca in viitor nici o competitie din calendarul FRTRI sa nu fie avizata cu segmente de traseu neinchise circulatiei autovehiculelor.

Surse poze: facebook.com/XmanRomania

Loading...