pegas-duatlon-buftea-2016-01

Sâmbătă, pe 29 octombrie, s-a desfăşurat cea de-a treia ediţie a Pegas Duatlon Buftea.

Dacă vremea a fost întunecată şi umedă în ultimele zile, sâmbătă am avut parte de o zi însorită, iar concurenţii şi suporterii acestora s-au putut bucura de o zi cu adevărat de excepţie.

Competiţia a adunat la Start peste 300 de participanţi, adulţi şi copii.

Cu totul inedit, organizatorii au acordat o atenţie sporită femeilor şi startul acestora s-a dat separat şi înaintea bărbaţilor.Datorită acestui aspect dar şi faptului că femeile şi buftenii au beneficiat de o reducere de 50% la plata taxei de participare, evenimentul a adunat un număr record de femei. La proba individuală, femeile au reprezentat 27% din totalul participanţilor, iar în ştafete, nu mai puţin de 41% dintre concurenţi au fost de sex feminin. Este încă puţin, dar enorm dacă ne gândim că, la proba individuală, anul trecut doar 14% au fost femei, iar la prima ediţie – numi 6%.

Şi buftenii au fost prezenţi în număr mare, nu mai puţin de 17 luând startul sâmbătă la unul din cele mai importante evenimente sportive din oraş, printre ei numărându-se şi campionul naţional de raliu, Bogdan Talaşman.

În clasamentul general, la feminin s-a impus Camelia Bugan cu timpul de 1:13:20, iar la masculin Daniel Attila a confirmat titlul de anul trecut, acum cu timpul de 1:01:33.

pegas-duatlon-buftea-2016-02

Primii trei concurenţi de la fiecare din cele cinci categorii de vârstă masculin şi feminin au fost premiaţi cu produse oferite de către sponsorii Redis, Himalaya şi Grădina de Lavandă, dar şi cu premii în bani.

Ca în fiecare an, copii au ocupat un loc important în desfăşurarea evenimentului. Atât copiii din Bucureşti, dar şi din localităţile învecinate, însă marea lor majoritate din Buftea, s-au putut bucura şi alerga pe distanţe adecvate vârstei lor şi au fost recompensaţi pentru curaj cu un tricou deosebit, o medalie şi produse oferite de Sloop, Emag şi Himalaya.

Toţi concurenţii, de la mic la mare, şi-au recăpătat forţele după efort cu produse culinare foarte apreciate care au fost oferite de Cris-Tim.

Concursul a fost posibil cu suportul Primăriei Buftea, Poliţiei, Jandarmeriei, Serviciului de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov, Domeniului Stirbey şi vizibil prin intermediul Rail Media, Modernism, Silkat, Adrenalina, Adevărul Ilfovean, Jurnalul de Ilfov, Expresul de Buftea.

Ediţia următoare se va ţine în primăvară, pe 29 aprilie 2016 şi se anunţă una extraordinară, concurenţi din străinătate manifestându-şi deja interesul
pentru evenimentul de la Buftea.

Pin It on Pinterest