Bucureşti, 13 iulie 2015. Federaţia Română de Triatlon a marcat în weekendul trecut o performanţă naţională: calificarea în premieră a unei sportive junioare, Andreea Teodora Bălan, la Campionatul Mondial, competiţie ce se va desfăşura în septembrie, la Chicago.

Sportiva din România a participat între 9 şi 12 iulie la Campionatul European de Triatlon de la Geneva, unul dintre cele mai dificile concursuri de profil. Cu un timp total de 01:08:59, Andreea a reuşit prima calificare a unui sportiv român junior la un Campionat Mondial.

Legitimată la Clubul Sportiv Olimpia, Andreea a urcat deja pe podium atât în competiţii naţionale, cât şi balcanice, printre performanţele sale numarându-se locul 1 la Campionatul Balcanic din Turcia, din 2012, dar şi medalia de aur la Triathlon Challenge Mamaia (2013).

Adrian Nanulescu – Preşedinte FRTRI:

„Ne bucură enorm primul mare succes de acest gen al unui junior, cu atât mai mult cu cât Federaţia Română de Triatlon, înfiinţată recent şi care abia de anul trecut a început să beneficieze de susţinerea autorităţilor, a depus eforturi deosebite de a–şi susţine sportivii şi de a promova una dintre cele mai frumoase discipline sportive. De altfel, aş dori să punctez şi rezultatele bune pe care alţi doi juniori de-ai noştri, Lokodi Matyas şi Gergo Simon, le-au obtinut în competiţie, ceea ce demostrează că eforturile noastre de a creşte triatlonul în România dau roade.”

Geneva 2015

În competiţia de la Geneva a luat parte şi senioarea Antoanela Manac, în vârstă de 19 ani, cea care a reprezentat România la prima ediţie a Jocurilor Olimpice Europene, desfăşurate luna trecută în Baku.

Palmares Andreea Balan
Palmares Antoanela Manac
Palmares Simon Gergo
Palmares Lokodi Matyas

etu.triathlon.org
frtri.ro

Contact de presă
Daniel Amzăr
e-mail: daniel.amzar@freecomm.ro
tel.: 0752 111 728

Pin It on Pinterest