Selectează o Pagină

Herbalife Triatlon Buftea 2014
Pe 14 iunie, la Buftea s-a desfăşurat prima ediţie a competiţiei Herbalife Triatlon Buftea. Probele de alergare şi de ciclism s-au desfăşurat pe asfalt, iar proba de înot în Lacul Buftea. Startul s-a dat la ora 9 pentru proba Olimpică (1,5 km inot, 40 km bicicleta, 10 km alergare) şi la ora 9 şi 15 minute pentru proba Sprint (750 m înot, 20 km bicicletă, 5 km alergare).

La proba Olimpică masculin primul care a trecut linia de finish a fost Alex Diaconu – Atena SC Constanţa cu un timp de 1 ora 52 de minute si 44 de secunde. Pe locul II a venit Ciprian Bălănescu – Ride Competition Timişoara (1 ora 53 de minute) iar pe locul III s-a clasat Mihai Paul Anton (2 ore 2 minute si 30 de secunde).

Herbalife Triatlon Buftea 2014

La proba Olimpică feminin, locul I a fost ocupat de Hajnalka Jakab-Benke de la Master Ski&Bike Tg. Mureş care a terminat cursa în 2 ore 22 de minute şi 44 de secunde. La o diferenţă de aproape 8 minute, pe locul II a venit Raluca Irimia – CSM Cluj, iar ocupanta locului III a fost Ioana Gabriela (2 ore 36 minute 15 secunde).

La proba sprint castigător a fost Radu Claudiu de la Aqua01 Cluj urmat de juniorul Gasparik Marton Master Ski&Bike şi Răzvan Ilie la masculin. La feminin câştigătoarea a fost Ana Enciu urmata de Crina Ungureanu şi Maria Szekely.

La competiţia Herbalife Triatlon Buftea au participat şi peste 100 de copii care au demonstrat că sportul nu are vârstă.

De remarcat şi de admirat este şi prestatia paratriatlonistului Octavian Ilina care a reuşit în ciuda deficienţelor pe care le are să parcurgă toate cele 3 probe într-un timp foarte bun de 3 ore 15 minute 11 secunde.

Herbalife Triatlon Buftea 2014

Câstigătorii de la proba Olimpică au fost recompensaţi cu premii în bani în valoare de aproximativ 2000 de euro şi produse oferite de sponsorii şi partenerii evenimentului iar ceilalti concurenţi au primit diplome şi medalii.

Prima ediţie Herbalife Triatlon Buftea a fost organizată de Asociaţia Pegas Triatlon Club cu sprijinul Ministerului Tineretului şi Sportului şi al Federaţiei Române de Triatlon.

Loading...