Selectează o Pagină
• Cea mai importantă competiție europeană de profil se va derula la Chelile Grădiștei
• România va găzdui în vara lui 2019, în premieră, și Campionatele Europene de Triatlon Multisport

România găzduiește, în premieră, Campionatele Europene de Winter Triathlon, în 22-24 februarie 2019

București, 2x august 2018 – Federația Română de Triatlon anunță astăzi ca ediția din 2019 a Campionatelor Europene de Winter Triathlon va avea loc, în premieră, în România, la Cheile Grădiștei, în 22-24 februarie.

“Anul 2019 este anul în care medaliile importante din triatlonul European se decernează în România. Suntem onorați de încrederea forului European ETU de a ne acorda organizarea unei noi competiții importante în calendarul international, triatlonul de iarnă. Unul din factorii care au cântărit decisiv în această decizie a fost și organizarea de success a Campionatelor Mondiale de Winter Triathlon din acest an, tot la Cheile Grădiștei”, a declarat Peter Klosz, Președintele Federației Române de Triatlon.

În cadrul unui concurs de Winter Triatlon, unul dintre cele mai noi evenimente din calendarul internațional, sportivii aleargă 8 kilometri pe zăpadă, parcurg 14 kilometri de Mountain Bike tot pe zăpadă și fac și 12 kilometri de schi fond.

România găzduiește, în premieră, Campionatele Europene de Winter Triathlon, în 22-24 februarie 2019

România va organiza anul viitor, în premieră pentru sportul românesc, și Campionatele Europene de Triatlon Multisport, la Tîrgu Mureș.

Disciplinele care își vor desemna campionii europeni anul viitor, în România, sunt: Duatlon – sprint și standard, Aquathlon – înot și alergare, Cross Triatlon – înot, mountain-bike și alergare, Cross Duatlon – alergare și mountain-bike, Middle Distance Triathlon – jumătate din distanța Ironman și Aquabike – înot și ciclism.

Competiția va avea un impact important în adopția sportului din regiune, dar și în turism, iar 3.000 de sportivi din 30 de țări sunt așteptați la startul campionatelor.

Fondată în 2012, Federatia Română de Triatlon are ca obiectiv creșterea adopției disciplinelor sportive gestionate în rândul sportivilor și a performanțelor sportivilor români ce fac parte din loturile naționale. Mai multe informatii despre Federație, activitate și sportivi sunt disponibile la www.frtri.ro.

Loading...