Am avut parte de doua zile pline de triatlon la Tulcea. Sambata, pe 25 august, a V-a editie a concursului Delta Rowmania, patronat de legenda sportului romanesc Ivan Patzaichin, a inceput cu competitia MiniTri, rezervata copiilor intre 9 si 13 ani. Peste 100 de copii au concurat in cele 5 starturi, castigatorii la categoriile 11, 12 si 13 ani sunt:
13 ani baieti: Papazov Maurisio (Bugaria)
13 ani fete: Ariana Chis (Politehnica Cluj)
12 ani baieti: Carol Popa (Atena Constanta)
12 ani fete: Rebeca Neagu (BSC Bucuresti)
11 ani baieti: Darius Teisanu (Atena Constanta)
11 ani fete: Bianca-Ioana Rusu-Eremia (CSA Steaua)

Copiii au fost premiati de dra. Ioana Bran, Ministrul Tineretului si Sportului si de Primarul Mun. Tulcea, Constantin Hogea.

Festival de triatlon la Tulcea

Dupa MiniTri a urmat cea mai mica categorie de varsta, copiii de 5-8 ani, care au participat la un Aquathlon, competite din cadrul programului START Campioni la Triatlon. 20 de viitori campioni au inotat 60 de metri in Lacul Ciuperca si au alegat 600 de metri, fiind considerati castigatori.

Festival de triatlon la Tulcea

Duminica dimineata am inceput cu competitia rezervata cadetilor (supersprint), cea a amatorilor de la distanta sprint si Campionatul National de Triatlon la distanta olimpica. Primii care au trecut linia de finish au fost cocurentii de la supersprint, unde castigatorul de la baieti a fost sportivul de la Atena Constanta: Vlad Catana, respectiv la fete, Andreea Diana Iordache (Master Swim&Tri) ambii preluand conducerea clasamentului circuitului National de Cadeti YouTRI. Clasamentul circutului aici triatlonromania.ro/clasament-youtri

Podiumul la cadeti:
Vlad Catana – Atena Constanta
Oleksei Tauckh – Ucraina
Darius Soare – Master Swim&Tri

Clasamentul la cadeti fete:
Andreea Diana Iordache – Master Swim&Tri
Szabo Sara – Politehnica Cluj
Casia Damian – Trident Triathlon Constanta

Festival de triatlon la Tulcea

La competitia pe distanta sprint, primul a ajuns la finish Alex Toma (BSC) urmat de sportivii de la CSA Steaua: Doru Eftimie si Dan Sfetcu, iar la fete castigatoare a fost Andreea Balan (CSA Steaua), podiumul fiind completat de Miruna Postolache si de Valentina Feodorov.

Dupa 13 titluri de Campion National al Romaniei, castigate in ultimii 13 ani, Ciprian Balanescu “a cedat” titlul lui Ion Alexandru, sportivul de 20 de ani venind din noua generatie de triatlonisti a Federatiei Romane de Triatlon.

Festival de triatlon la Tulcea

Podiumul Campionatului National a fost:
Ion Alexandru (Delfinul Bucuresti) – 1:58:52
Ciprian Balanescu (Ride Competition Timisoara) – 1:59:47
Beres Hunor (CSA Steaua Bucuresti) – 2:05:09

La fete, Antoanela Manac a devenit Campioana Nationala, urmata de Stefania Ion si de Mirela Maria Popescu.

Clasamentul fetelor:
Antoanela Manac (Atena Constanta) – 2:08:14
Stefania Ecaterina Ion (CSA Steaua Bucuresti) – 2:23:34
Maria Mirela Popescu – 2:29:27

Rezultate complete aici: triatlonromania.ro/cn-triatlon-rezultate

Competitia cea mai importanta a zilei a fost Cupa Europeana de Triatlon, in cadrul careia Romania a fost reprezentata de 7 baieti si 4 fete. La baieti, cea mai buna clasare a fost obtinuta de Erick Rogoz, locul 9, la 1 minut si 46 de secunde de locul 1, urmat de Cristian Tranulea si de Stefan Troanca (locurile 12 si 14). Competitia masculina a fost castigata de ucrainianul Henadii Anzin, urmat de Pierre Galbourdin (Franta) si de Viktor Meszaros (Ungaria).
Rezultatele complete la juniori le gasiti aici: triathlon.org

Festival de triatlon la Tulcea

In concursul fetelor, sportiva noastra Rebeca Pojar a inceput bine, fiind prima dupa segmentul de inot, dar dupa prima tura de bicicleta, competia fost “acaparata” de sportivele din Austria, dominatia austriaca nefiind amenintata nici pe partea de alergare, rezultatul fiind un podium integral al sportivelor din Austria in urmatoarea ordine: Pia Totschnig, Lisa Hufangl si Anna Piskacek. Sportivele noastre au ocupat locurile 10 – Rebeca Pojar, 12 – Andreea Maria Bobarnac, 13 – Dayana Budisan, respectiv 17 – Madalina Frant.
Rezultatele complete ale junioarelor le gasiti aici: triathlon.org

Multumim antrenorilor, sportivilor si parintilor de la Aqua Vita Delta Tulcea pentru tot sprijinul acordat organizarii acestui minunat eveniment.

Pin It on Pinterest