Start Campioni la Triatlon pune Bucureștiul, Tulcea și Cluj-Napoca pe harta sporturilor pentru copii

Federația Română de Triatlon (FRTRI) pregătește, în acest an, o nouă ediție a programului național de selecție și pregătire a tinerilor sportivi “Start Campioni la Triatlon”, menit să aduca sportul mai aproape de copiii din România.

„Suntem preocupați de noile generații și de dezvoltarea armonioasă a acestora. În acest sens, pornim programul Start Campioni la Triatlon prin care apropiem copiii de sport, pentru un plus de încredere, ambiție și un stil de viață tot mai sănătos. Mizăm și pe sprijinul cluburilor afiliate Federației în a face disciplinele triatlonului tot mai plăcute în rândul copiilor”, a declarant Peter Klosz, Președinte, Federația Română de Triatlon.

Programul țintește copiii cu vârste de 7 și 8 ani și îmbină sportul cu joaca, iar competițiile includ înot și alergare, pe distanțe scurte, atât în probe individuale, cât și la ștafetă. În cadrul concursului nu se vor face clasamente si se vor da premii.

Start Campioni la Triatlon debutează, în intervalul 14-16 iunie, la Campionatul Național de Supersprint Snagov. Urmează, în calendar, 23-25 august, la Delta Triatlon Tulcea și 7-9 septembrie, în cadrul unei competiții din Cluj-Napoca.

Programul se desfășoară cu susținerea Ministerului Tineretului și Sportului, alături de Federația Română de Triatlon. Federaţia Română de Triatlon are în vedere, pe termen lung, creșterea bazei de selecţie pentru loturile naționale de triatlon și, implicit, pentru un plus la capitolul performanțelor sportive.

Pin It on Pinterest