"Sunt mandru ca fac parte din Lotul Romaniei" - interviu cu Erick Lorincz Rogoz, nr. 10 ETU European Junior Ranking 2018

1. In 2018 ai terminat pe locul 10 in clasamentul european pentru juniori. Iti da incredere aceasta pozitie si ce planuri ai pentru anul acesta?
Terminand pe locul 10, imi da incredere in ceea ce fac, sunt mandru ca fac parte din Lotul Romaniei, cu speranta ca nu voi avea parte de incidente neplacute sau de accidentari, voi face tot posibilul pentru a obtine un loc mai bun in clasamentul european al juniorilor. Pe anul acesta mi-as dori o clasare cat mai buna la Campionatul European.

2. Descrie o zi obisnuita de-a ta
Imi este greu sa raspund la aceasta intrebare, deoarece nu am doua zile la fel, dar in principiu o zi normala de-a mea incepe la ora 6. Primul antrenament este unul de inot cu program diversificat, dupa acest antrenament ma deplasez la scoala. Dupa orele de curs ma duc la cantina si imi iau pranzul, dupa care intru la al doilea antrenament, acesta fiind un antrenament combinat. In general fac intre 4-5 ore de antrenamente pe zi. Seara ajung acasa pe la ora 7:30 aproximativ, imi mai ramane un pic de timp sa ma pregatesc pentru ziua urmatoare.

3. Cate antrenamente faci intr-o saptamana?
Intr-o saptamana am in total intre 14-16 antrenamente diversificate.

"Sunt mandru ca fac parte din Lotul Romaniei" - interviu cu Erick Lorincz Rogoz, nr. 10 ETU European Junior Ranking 2018

4. De ce triatlon ? De ce nu altceva?
Am ales acest sport pentru ca mi se pare un sport complex, care niciodata nu iti da timp sa te plictisesti.Am mai incercat si alte sporturi, dar in final am ajus la concluzia ca triatlonul este un sport care ma defineste.

5. Kona sau Jocurile Olimpice? Ce ai alege?
Ambele sunt evenimente foarte tentante, baremurile sunt din ce in ce mai puternice, dar ca si visul oricarui sportiv de performanta, mi-ar face o deosebita placere sa particip la Jocurile Olimpice. Cu ajutorul si sustinerea Federatiei Romane de Triatlon, al Comitetului Olimpic si Sportiv Roman si al tuturor celor care au incredere in mine, eu fac tot ceea ce depinde de mine sa reprezint Romania la Jocurile Olimpice.

6. Ai un exemplu in triatlon?
Exemplul meu in Triatlon este Vincent Luis.

Pin It on Pinterest