Selectează o Pagină

Tic-Tac! Campionatul Balcanic de Duatlon

La acest sfarsit de saptamana ne pregatim pentru duatlon. In 13 aprilie, la Brasov se va desfasura a doua editie a Campionatului Balcanic de Duatlon ITU 2014. Sunt asteptati sportivi din Croatia, Slovenia, Serbia, Turcia, Macedonia, Bulgaria si bineinteles Romania.

Cu doar cateva zile inainte de competitie sunt inscrisi aproape 200 de concurenti. Distantele pe care le vor avea de parcurs participantii sunt de 5 km alergare, 20 bicicleta, 2,5 km alergare pentru categoriile juniori, amatori, stafete masculin, mixt si feminin, elite si 2,5 km alergare, 10 km bicicleta, 1,25 km alergare pentru cadeti.

Traseul este prin Centrul Vechi al Brasovului, startul se va da din fata Primariei Brasov iar circulatia va fi inchisa in ziua desfasurarii concursului.

Premiile se vor acorda la categoriile elite (masculin si feminin) – valoarea totala 1800 de euro (locul I – 450 euro, locul II – 270 euro, locul III – 180 euro) si amatori (masculin si feminin ) – valoarea totala 600 de euro (locul I – 150 euro, locul II – 100 euro, locul III – 50 euro).

Romania va fi reprezentata la toate categoriile de varsta de un numar de 12 sportivi, componenti ai Lotului National de Triatlon. Va reamintim ca anul trecut, la prima editie a Campionatului Balcanic de Duatlon care a avut loc la Edirne, Turcia, tara noastra a obtinut titlul de campion balcanic la duatlon la categoriile: elite feminin prin Jakab Benke Hajnalka (CS Master Ski&Bike), elite masculin prin Ciprian Blanescu (CS Ride Competition) si cadeti feminin prin Mihaela Cornea (Olimpia Bucuresti).

Concursul este organizat cu sprijinul ETU (European Triathlon Union) si al Federatiei Romane de Triatlon. De asemenea competitia este inscrisa în calendarul Uniunii Internationale de Triatlon (ITU).

Loading...