Transfier. Competitia de triathlon cea mai dificila din Romania si una dintre cele mai grele din lume este descrisa de probele care trebuie parcurse succesiv, fara pauze: inot 1,9 km in lacul Vidraru, apoi ciclism 90 km pana la Balea, sus, la 2000 m si inapoi, cu o diferenta de nivel de peste 1600 m, urmat de 21 de km de alergare si, specific doar acestei curse, 392 de trepte de urcat pana la statuia Prometheu, acest IRONMAN, la propriu, de Romania. Totul intr-un timp limita de 9 ore.

Editia 2016, organizata de Asociatia NoStress, a fost una de spectacol, atat al naturii cat si al desfasurarii sportivilor. Soare si o vreme de vara, temperaturi de 18 grade in apa lacului si 20 de grade sus la Balea, cadrul perfect pentru triathlon.

470 de sportivi din 9 tari s-au aliniat la start. Dintre acestia, 260 s-au inscris la proba regina. Doar 168 aveau sa termine concursul in timpul maxim alocat si sa-si treaca numele intre cei care au auzit la final: “Felicitari! You are a Transfier MAN/WOMAN!”.

Remarcabil, 8 dintre finisheri au fost reprezentante ale sexului frumos.

transfier-epilog-2016

Concursul a fost castigat de Robert Budai, un sportiv roman care traieste si se antreneaza in Spania, cu un timp exceptional: 4 ore 53 minute, imbunatatind astfel cu peste 4 minute recordul competitiei. Pe locul 2 a sosit Alex Ciocan, urmat de Mihai Vigariu. La fete, prima a sosit Adel Koter, urmata de Andreea Calugaru si Ioana Molnar.

Dincolo de cifre, insa, TRansfier inseamna emotie, inseamna invingerea limitelor si bucuria naturii. Un concurs de poveste derulat in unul dintre cele mai frumoase locuri din lume, cu o energie pozitiva care ne va tine incarcati multa vreme.

Va asteptam la anul, tot pe Transfagarasan, tot NoStress.

Pin It on Pinterest