Selectează o Pagină

master-swim-tri-2016

E septembrie, vara a trecut, numai suntem înnebuniți de arșiță, iar noaptea nu se mai aude bâzâitul aerului condiționat.
Cu pași grăbiți ASC Master Swim and Tri începe o noua aventură, o provocare pentru micuțul dar puternicul nostru club, proaspăt înființat, simbolizat de prietena noastră ORCA, susținerea unui concurs de triathlon în primul an de existenţă.
A trecut întîia vară a existenței noastre, o vară lungă și fierbinte, plină de concursuri și medalii, am intrat în toamna capricioasă și răsfățată.
După weekendul cu cel mai greu triathlon din Romania, Transfier, debutează o săptămâna în care toamna s-a instalat deja, peste București şi împrejurimi, cu tot ce are mai bun: frig, cer înnorat și ploaie.
În 24 ale lui răpciune, mai aproape de brumărel, în loc de culesul viilor ne-am apucat de înot, ciclism şi alergare în pădure la Snagov.

Atmosfera începutului de săptămâna este neprietenoasă.
Frumoasa Gașcă nebună a MST-ului a început serios pregătirea în pădurea de la Snagov, deși antrenorul Dl. Dan Nistoroiu , nu se află în țară, omul în jurul căruia suntem strâns uniți. Experiența lui profesională de peste 10 ani a fost baza luării deciziei de a susţine MST TRIATHLON CUP.
Încep întrebările cu frământări cu tot: Ce facem ? Se mai ţine concursul?
Au trecut primele zile şi a venit şi ziua de miercuri, când avionul ce vine de la RIO a aterizat pe Otopeni cu membrii delegaţiei de sportivi paraolimpici participanţi la olimpiadă.
Antrenorul strânge echipa. Ne-am bucurat că a revenit acasă.E greu, trebuie ridicat moralul copiilor şi al adulţilor deopotrivă, atmosfera este apăsătoare, dar experienţa lui își spune încă odată cuvântul.
,,Când am venit, la aterizare, am văzut,Snagovul şi pădurea, ne așteaptă cu copii sâmbătă. Presimt că va fi cea mai frumoasă zi de toamna şi să nu uităm mottoul pe care l-am ales pentru MST Succesul se ascunde în ambiţia de a nu renunţa niciodată,, sunt cuvintele cu care Dan începe discuția şi ca prin minune oamenii se relaxează, de parcă fiecare simte că aşa va fi cu adevărat.

Începe cursa contracronometru şi orele încep sa alerge cu repeziciune spre primul start.
Joi se mai fac cumpărături, se mai ia încă odată, legătura cu Vlad Stoica de la Smartatletic, pentru a ne asigura că vor fi alături de noi în ziua competiției, ajutându-ne cu rastelul de biciclete.
Vineri e cea mai agitată zi, pleacă mașina după rastel. Se fac ultimele cumpărături de la Dedeman, cuttere, naylon, graffiti scotchuri, telefoanele sună, se înmulțesc convorbirile. Emoția organizării primului concurs începe sa își facă simțită prezența şi îi cuprinde pe toţi.
Se pleacă din București, nu reușim sa ieșim prin Ștefănești și ne ducem prin Pipera. Nici acolo nu se poate, este blocaj la linia de tren, parcă toată populația migrează spre DN 1 la munte, luăm din nou prima rută și trecem prin Ștefănești, Grădiștea, Gruiu, Siliștea Snagovului şi ajungem în sfârșit la Izvorani.
Montăm rastelul de biciclete, așezăm, mochetele şi verificăm barca, iar la final instalăm şi cortul clubului.
Aoleu când s-a făcut 6, hai repede să măsuram traseul şi să trasăm întoarcerile că nu mai vedem nimic.
Măsurăm şi trasăm, pe categorii de vârsta, păstram un graffiti şi pentru ,,X-urile ce trebuiesc făcute mâine dimineață pe apă să ştie copii pe ce culoare să înoate,,, vorba lui Cosmin Rogoveanu de la Pegas Club.
Pictăm ultima săgeata, undeva în pădure la 1.250 de metri, la farurile mașinii, gata am terminat.
Încă nu, vin tricourile ce fac parte din kit, le oferă cu toată dragostea fundația EMAG –emoția puternică face ca fiecare inimă să bată cu cele 140 de bătăi pe minut şi le preia Corina.
Ne oprim şi le admirăm, sunt super, la fel de faine ca cele de la Mamaia şi de la alte competiții.
Stai, mai avem treabă, nu am stabilit sarcinile pe oameni pentru mâine: cine stă la ciclism? câţi oameni şi unde? Care sunt la alergare şi care vor fi în barcă?
La lumina telefonului Corina notează în agendă, cine şi unde stă și mai ales ce are de făcut fiecare.
S-a făcut deja ora 22,00, hotărâm că e timpul să plecăm din baza Navasart şi cu lumina farurilor speriem căprioarele din pădure. Gândurile noastre se îndreaptă spre ziua de mâine unde plutesc încă incertitudini dar şi multe speranțe.

E sâmbătă 24 septembrie 2016, dimineața, ambalăm motoarele şi la 6,00 plecăm din București înconjurați de întuneric.
Marele oraș doarme, câțiva antrenori şi părinți pun osul la treabă să ducă la bun sfârșit un concurs, dedicat în principal copiilor.
Ultimul triathlon din anul 2016 MST TRIATHLON CUP – EDIȚIA I IZVORANI.
Gonim pe DN 1 şi la 6,30 trezim portarul de la baza Navasart. Îi oferim o cafea alinta aroma şi el ne urează succes şi ne spune că vom avea o vreme frumoasă.
E frig şi întuneric, unii pleacă cu barca să măsoare și să instalează balizele, alții ambalează kiturile.
Vine apa, se instalează punctul de hidratare, conurile de cauciuc la întoarceri şi direcționare în intersecţii.
Vine DJ-ul şi cronometrajul şi imediat se instalează muzica, covorul de cronometrare şi se stabilește linia de urcare şi coborâre de pe bicicletă.
Corina, Anca şi Ionela asamblează kiturile.
S-a făcut deja 8,30 şi încep să sosească concurenții.
Gata suntem în concurs simțim apropierea startului.
Are loc ultima ședinţă şi se mai fac ultimele precizări.
Toți sunt concentrați şi fiecare își cunoaște rolul. Se pleacă în teren pentru ca fiecare să-și preia rolul deja stabilit. Vin și cei doi scuteriști, foşti elevi de+ai lui Dan care alături de Cristi Mihalţan vor asigura traseul de biciclete şi alergare.
Narcis și Cornel au rolul ingrat de a sta la întoarcere ciclism și de a face față valului de automobiliști, alături de poliție. Costel va sta la Y, iar Zoltan la pădure.
Eliza și Carmen vor asigura hidratarea, iar Sașa și Costel întoarcerile la alergare.
Ionuț va ajuta copii mai mici să iasă din apă, Mariana va fi fotograful și Adrian va sta la linia de coborâre de pe biciclete.
La rastel va fi bunicu și Dan, la cort Corina, iar de buna dispoziție și așteptare la finish sunt responsabile Anca și Ionela alături de DJ.
E în continuare frig, dar participanții au zâmbetul pe buze.
Stafful tehnic se reunește şi ia decizia că startul de la ora 9,00 la categoria 9 – 10 ani se amâna pentru ora 9,30, odată cu cei de la categoria 11-12 ani.
Apa lacului Snagov are 20 de grade, dar afara sunt doar vreo 14.
Nu sunt comentarii, dar simţim că părinții sunt mai panicați de faptul că cei mici vor înota şi vor ieși din apă la această temperatură scăzută.
Este 9.25 se face ședința tehnica şi dintr-o dată ca în poveşti apare soarele care ne arată faţa lui zâmbitoare, cu ceva mai multe raze calde.

Se aude vuvuzela, s-a dat startul, pornește cronometrajul şi copii pleacă vijelios, cu admirabila lor energie debordantă, să parcurgă cei 200 de metri de înot.
Primul iese din apa Vlad Gherghel, urmat de Vlad Şendroiu. Se pare că celor doi le priește apropierea de mânăstirea Snagov, unde legenda spune că se găsește trupul altui Vlad, Vlad Țepeș.
Ei sunt primii care ies şi din tranziție, urmați de Rareș Panait şi Darius Soare și toți pleacă vijelios cu bicicletele. După ei vin și ceilalți, care cu brio au înotat în apele lacului, ,, fără a fi atacați de rechinul de Snagov sau piranha de Izvorani,,.
Se face prima tură de bicicleta şi ierarhia s-a schimbat, primul este Vlad Şendroiu, urmat de Rareș, Darius şi Vlad Gherghel, ierarhie care se păstrează şi după a doua tranziție (10 km bici).
Se trece la ultima probă, alergare 1.250 metri, într-o singura tură și vine finishul, unde pe ultima sută de metri se impune Rareș Panait, al doilea Vlad Şendroiu şi al treilea Darius Soare.
Vin și restul competitorilor cu vârste mai mici, Piuliță (Tudor Neagu), Youness, Ilinca, Tamas, Grig și ceilalți, care termină cu brio tura de bicicletă de 5km şi alergarea de 500 metri.
Cei mici se uită cu admirație la cei mari și se gândesc că nu peste mult timp vor trebui să facă față unei noi provocări, cu alte distanțe, mai mari decât cele de azi.
Toţi sunt în regulă şi se bucură de hidratarea de la ISOSTAR, de bananele şi biscuiții oferiți.
În paralel pe celălalt ponton se desfășoară Cupa Olimpia la caiac canoe. Super băieți, îi felicită pe copii şi nu le vine să creadă că fac triathlon de la vârste atât de mici.

După o scurtă perioadă de timp, în care cei mici sunt îmbrăcați cu haine uscate sau șterși, se dă startul cadeților la ora 11,00.
Avem speranțe pentru sportiva noastră de top, Andreea Diana Iordache, care o are concurentă pe Andrea Maria Bobârnac de la Steaua, campioana națională de triathlon, de la Tg. Mureș.
Se pleacă în forță la înot şi primii ies din apă Andrea Iordache (MST) şi Andrei Dominic Meghea (Performer – Olimpia), iar la o distanță apreciabilă Andreea Bobârnac (Steaua) şi Natalia Vasilescu (MST).
Aceasta este şi ierarhia după a doua tranziție. E practic o cursă între Andreea şi Andrei, la care câștigătorul este în final la alergare cel din urmă.
Totul este în regula şi DJ-ul întreține atmosfera cu muzica bună.

Se hotărăște ca până la startul juniorilor, ștafetelor şi adulților să se facă premierea la copii şi cadeți.
Corina a scris diplomele, toţi participanții primesc medalie de finisher şi diplomă de participare, iar primii trei medalii şi diplome pentru locul ocupat.
Copii zâmbesc, sunt fericiți și bucuroși de premii, munca lor le-a fost răsplătită.

La ora 12,45 se dă ultimul start, la juniori, ștafete și adulți.
Iese din apă Andreea Loredana Sârbulescu, de la Olimpia, împreună cu un adult, urmaţi de Mădălina Franț, care se află la prima competiție din categoria juniorilor.
Se pedalează susținut cei 15 kilometri și nu se aude decât fâșâitul cauciucurilor și murmurul pădurii.
Se pleacă în tranziția doi cu una din ștafete detașat, pe primul loc și se parcurg cu brio cei 5 kilometri ai alergării de către toți competitorii.
E ora 14,05 și a trecut și ultimul concurent. Se face premierea și toată lumea este veselă și relaxată.
Afară sunt 23 de grade și razele soarelui ne îmbrățișează cu blândețe.

Recuperăm echipa de pe cele două trasee și facem fotografia de grup. Toată lumea este mulțumită, am reușit ceea ce ne-am propus să facem un concurs pentru copii, în special.

Am plecat cu ideea că în anul 2016 în București sau în zonele limitrofe, pentru copii nu a fost organizat nici un concurs de triathlon, doar crosuri sau concursuri de înot. Ca să facă un triathlon sau aquathlon la categoriile 9 -12 ani a trebuit ca părinții să meargă cu ei la 2 Mai, Târgu Mureș, Tulcea sau Mamaia.

Am făcut totul ca ideea noastră să devină realitate și iată că acest lucru a fost posibil, dar nu am fi putut să finalizăm acest lucru fără prietenii noștri SMARTATLETIC, fundația EMAG și ISOSTAR, precum și fără ajutorul material al lui Dragoș Stan și Edmond Braticevici.

ASC Master Swin and Tri mulțumește în nume propriu precum și în cel al participanților tuturor prietenilor care au înțeles mesajul nostru, au avut încredere și care au fost implicați alături de noi în acest proiect.

Ne pare rău că la această ediţie nu au fost mai mulți competitori, mai ales din rândul copiilor, căci lor ne-am adresat în mod special cu acest concurs.
Poate că trebuia să insistăm mai mult la elementele de promovare și să cerem mai mult sprijinul FRTRI, pe care îl dorim în viitor un partener activ, în cadrul edițiilor următoare, știind că dezvoltarea triathlonului în rândul copiilor este un program țintă al federației precum și faptul că toți campionii, acum adulți, au fost și ei odată copii.

Sperăm ca la edițiile viitoare să participe și copii de la cluburile din București Bucharest Sport Club, Steaua, Triathlon for Life, Delfinul, Seven Sport Club, Institut British Schol sau din județele apropiate Aqua Vita Delta Tulcea, Trident Constanța, Atena SC Constanța, Aqua Sport Galați, care probabil au fost angrenați în alte competiții sau se pregătesc pentru alte concursuri de înot sau care pur și simplu sau speriat de vreme sau nu au avut încredere că va fi un concurs reușit.
Vom încerca să înscriem Izvoraniul și complexul Navasart, care ne-au găzduit și sprijinit, cu toată deschiderea, pe linia concursurilor permanente de triathlon, cu dedicație pentru segmentul de copii.

Următoarea provocare –
MST TRIATHLON CUP EDIȚIA II IZVORANI 24 IUNIE 2017

Să nu uităm că povestea noatră este pentru ei și despre ei că trebuie să le fim aproape să îi susținem și să îi încurajăm și totodată să le reamintim să facă sport, să fie activi, să aibă tenacitate pentru că: „Succesul se ascunde în ambiția de a nu renunța niciodată”

Bucharest Sport Club, Steaua, Triathlon for Life, Aqua Vita Delta Tulcea, Atena SC Constanța, Trident Constanța, CS Aqua Sport Galați, Seven Sport Club București, Invictus Pitești și pe toți ceilalți vă așteptăm în 24 iunie 2017 la Izvorani, să faceți parte din povestea noastră și să participați la un concurs frumos despre și pentru copii.

Ne vom gândi ca pe lângă categoriile de vârstă consacrate ale copiilor, cadeților și juniorilor să avem o secțiune dedicată amatorilor de sport și voie bună: antrenori, instructori, părinți, unchi, veri sau alte rude ale sportivilor, care să se întreacă într-un triathlon al prieteniei și veseliei, cu distanțe pe măsura kilogramelor fiecăruia și care va fi arbitrat de cadeți și juniori.
Antrenorii:
Daniel Nistoroiu
Anca Eftime
Ionela Cristea
Cristian MIhălțan

Corina Nistoroiu și părinții copiilor clubului Master Swin and Tri

Loading...