Selectează o Pagină

Transfier 2021, o ediție cu totul specială

sept. 7, 20211 comentariu

Transfier 2021, o ediție cu totul specială

În primul rând vrem să mulțumim tuturor participanților, voluntarilor, partenerilor si staff-ului FRTRI pentru ca a fost posibilă organizarea acestei ediții in condiții cu totul speciale de pandemie, austeritate si … ursi 😊.

Focusul nostru a fost pe cele mai importante doua aspecte ale unei competiții si anume „fairness & safety” iar partea de „safety” ne-a dat de furca pentru ca am avut de controlat cei 10-11 ursi de pe traseu pe care, alături de Jandarmeria si Poliția Argeș am reușit să-i gestionam bine in mare parte, o excepție fiind o ursoaica cu doi pui pe care Jandarmi Argeș au ratat-o si a apărut pe traseul de bicicleta. Atât participanții cât si ursii au încheiat competiția in siguranță .

Tot legat de safety am reușit sa organizăm competiția conform legislației in vigoare legate de pandemia Covid19, chiar dacă măsurile luate au redus din bucuria participanților de a socializa sub picioarele lui Prometeu. Suntem optimiști si cu siguranță in momentul in care se vor ridica restricțiile o sa activam aceasta zona foarte importanta atât pentru participanți cat si pentru noi.

Deși bugetul a fost redus si presiunea financiara foarte mare pentru organizarea acestui eveniment ne bucurăm ca am reușit sa oferim participanților o medalie de calitate si tricoul tradițional precum si premii decente pentru cei merituoși.

Practic ne-am bazat pe taxele participanților in valoare de 79.990 lei si pe o sponsorizare de 12.500 de lei primită de la un partener inimos si de tradiție al competiției dar aceste sume nu au fost suficiente si astfel am fost nevoiți sa cheltuim din bugetul propriu al FRTRI peste 20 000 lei ca sa ne asigurăm ca putem sa oferim strictul necesar organizării. Din păcate numai factura CNAIR, chiria (taxa) pentru drum, a fost in valoare de 35.000 lei.

Este foarte important de înțeles ca rolul principal al FRTRI nu este de organizator de evenimente dar atunci când cluburile sunt in dificultate sa organizeze competiții de tradiție importante pentru comunitatea noastră, intervenim si punem umărul la organizare atât fizic cat si financiar, in măsura posibilităților. Atât anul acesta cat si anul trecut a fost nevoie de o astfel de implicare altfel nu ar fi fost posibil sa avem un sezon competițional.

Desigur nu avem capacitatea sa acoperim absolut toate aspectele evenimentului, cum ar fi comunicarea, marketing-ul sau client service-ul.

A fost un an foarte încărcat pentru noi din punct de vedere al organizării de evenimente deoarece am fost nevoiți sa preluam organizarea a mai multor Campionate Naționale si a unei Cupe Europene de la diverse cluburi care s-au aflat in dificultate, perfect legitimă, de organizare. În plus am avut de organizat in parteneriat cu ACS Master Ski & Bike, Campionatul European de Duatlon de la Târgu Mureș. Dacă adăugăm peste asta calendarul internațional, pregătirea sportivilor de lot si faptul ca a fost an olimpic, nu mai rămâne foarte mult timp. În federație suntem o mână de oameni si nu am reușit sa comunicăm foarte bine in aceste evenimente dar este foarte important ca am reușit sa le organizăm. Atât la nivel de performanță cât si la nivel de amatori, sportul nostru are nevoie de competiții pentru a exista. Faptul ca am reușit sa organizăm Transfier cu un program atât de încărcat, ne oferă o satisfacție imensă.

Parteneriatul cu CS No Stress va înceta odată cu aceasta ediție

Parteneriatul a început tocmai din dorința de a salva evenimentul pe care CS No Stress nu mai avea cum să-l organizeze având diverse dificultăți. Pentru FRTRI acest parteneriat nu a fost unul de succes din mai multe motive, cel mai important fiind că atât la ediția din 2019 cât și la ediția de anul acesta competiția Transfier a adus pierderi cumulate de 43.000 de lei suportate exclusiv de FRTRI. Într-un parteneriat normal există participare atât la pierderi cât și la profit în funcție de caz. În situația noastră evident nu a fost cazul. Nu este o tragedie însă nu putem să mai continuăm așa.

Un alt aspect este distribuția inegală de implicare in organizare, mai precis implicarea FRTRI de la care se aștepta 100% de la comunicare, grafica, producții si achiziții la implementare comparat cu implicarea No Stress care se manifestă in cea mai mare parte in zilele competiției pe activități de coordonare, selecție si management al voluntarilor (activități pentru care le mulțumim si nu negam importanța lor)… Din nou nu este cu supărare doar ca lucrurile nu pot funcționa așa.

Cu toate acestea, respectăm și apreciem faptul că Transfier este un proiect inițiat de CS No Stress și în cazul în care sunt dispuși si dornici sa organizeze sub acest nume mai departe, noi nu avem nimic împotrivă.

Am încercat si nu a funcționat, poate nimeni nu este de vina si doar a fost vorba de așteptări si viziuni diferite.

Fiecare participant va primi un formular de feedback din care ne interesează sa aflăm ce așteptări există de la un astfel de eveniment, ce a funcționat și ce nu a funcționat în această ediție.

 

Loading...