Selectează o Pagină

A VII-a ediție a celui mai mare concurs de triatlon din Europa de Est și Balcani, Triathlon Challenge Mamaia (4-6 septembrie), a fost cea mai dinamică de până acum: peste 1.300 de participanți, fond dublu de premiere, nume importante din triatlonul mondial, competiții adiacente pentru amatori și copii. Triathlon Challenge Mamaia 2015 a fost prima ediție de Cupă Europeană Premium și țintește să devină Cupă Mondială în 2017.

Cel mai așteptat concurs, cel al elitelor, s-a desfășurat în 6 septembrie, pe o vreme excelentă în prima parte a zilei și cu unele provocări pentru sportivi în partea a doua. La Elite Feminin, concursul a fost câștigat de Valentina Zapatrina (Rusia), urmată de Lisa Norden (Suedia) și Yuliya Yelistratova (Ucraina) – câștigătoarea de anul trecut. La Masculin, podiumul a fost dominat de spanioli – Uxio Abuin și Pablo Dapena, urmați de Andrey Bryukhankov (Rusia). România a fost reprezentată de Alexandru Diaconu și Antoanela Manac.
Trichallenge Mamaia ETU - 2015

Ziua de duminică a fost dedicată în totalitate celor mai buni triatlonişti profesionişti din lume, care s-au întrecut în cadrul etapei de Cupă Europeană Premium, organizată sub licența Uniunii Internaționale de Triathlon (ITU). La startul competiţiei s-au aflat sportivi din peste 20 de ţări, care s-au luptat pentru punctele oferite în clasamentul european de profil, dar şi pentru premiile record puse în joc. Faţă de anul trecut, fondul de premiere s-a dublat, ajungând la o sumă impresionantă de 25.000 de euro.

Trichallenge Mamaia ETU - 2015

Mai multe informaţii despre Cupa Europeană Premium, dar şi despre competiţia de amatori găsiţi pe site-ul evenimentului – trichallenge.ro. Albume foto din timpul concursurilor și de la premiere găsiți pe pagina de Facebook – facebook.com/TriathlonChallenge.

Concursul open, pentru amatori și profesioniști
Ziua de sâmbătă a fost rezervată amatorilor care au avut ocazia să participe la proba care li s-a potrivit cel mai bine, atât la întrecerile individuale, cât şi în cadrul celor de ştafetă. Rezultatele pot fi consultate la trichallenge.ro/rezultate. Evenimentul de sâmbătă a încheiat seria competiţiilor de triatlon de şosea din cadrul circuitului Federaţiei Române de Triatlon (Romanian Triathlon Series), iar evenimentul de la Mamaia a fost Grand Final.

Ne-am bucurat să-i avem ca participanţi la Triathlon Challenge Mamaia 2015 pe Steven van Groningen, CEO Raiffeisen Bank România (susținut de soția sa, campioana la canotaj Valeria Răcilă), Ciprian Bălănescu, multiplu campion naţional la triatlon şi duatlon, Adrian Nanulescu, preşedintele Federaţiei Române de Triatlon, reprezentaţi din mass-media, directori de bănci, companii multinaţionale şi bloggeri.

Tot sâmbătă, sărbătoarea sportului a mai cuprins „Start Campioni la Triatlon”, competiţie cu două probe: Aquatlon (200 m înot şi 1,25 km alergare) şi Duatlon (1,25 km alergare, 5 km bicicletă şi 1,25 km alergare), pentru copiii cu vârste cuprinse între 9 şi 12 ani. Competiţia „Start Campioni la Triatlon” face parte din programul cu acelaşi nume, program naţional de selecție și pregătire a tinerilor sportivi cu vârsta între 9 și 12 ani, iniţiat de Federaţia Română de Triatlon. Startul a fost dat de Gabriela Szabo, ministrul Tineretului și Sportului.

Seara, promenada şi plaja din Mamaia s-au transformat în piste de alergare pentru iubitorii de mişcare. În premieră, în cadrul concursului Triathlon Challenge Mamaia, a avut loc un cros popular, pe distanţa de 4 kilometri, accesibil pentru orice vârstă şi nivel de pregătire.

Susținători și parteneri
Ediția a VII-a a competiției Triathlon Challenge Mamaia a fost susținută de Primăria Municipiului Constanța, Orange România şi Skoda, cu sprijinul Federaţiei Române de Triatlon. Partenerul tehnologic a fost HTC. Evenimentul a fost organizat de Clubul Sportiv Smart Atletic.
Partenerii evenimentului au fost: Castrol, Intersport, Bellotto, Vega Hotel, Ciuc, Generali, Felt, PowerBar, Polar, TYR, S-Karp, Biborţeni, Papa La Şoni, Solaris, Nailspa By Cătălina, Eisberg, Bicishop, Radio Tanănana.
Partenerul medical a fost Regina Maria.
Partenerii media: Europa FM, Gazeta Sporturilor.

[ Articol ETU despre Triathlon Challenge Mamaia 2015 ]

Loading...