Federatia Romana de Triatlon a participat cu doi sportivi la Cupa Africii din Tunis. Antoanela Manac ne-a reprezentat in cursa fetelor, respectiv Cristian Tranulea in competitia baietilor. Competitia a aratat mai mult a Cupa Europeana decat a Cupa a Africii, la start fiind 48 de sportivi din Europa si numai 10 din Africa.

Primul a luat startul Cristi. Aflat la prima sa competitie internationala de elite, el a iesit in prima jumatate a plutonului din apa, a rulat foarte bine pe segmentul de bicicleta si avand apoi o usoara scadere pe partea de alergare, a terminat concursul pe locul 36, cu timpul de 1:03:00.

Yasmine Hammamet ATU African Cup - podium pentru Romania

In cursa destinata fetelor, Antoanela a reusit un inot foarte bun, a iesit a doua din prima tranzitie, formand un mic pluton cu o sportiva din Germania, Nina Eim si cu experimentata sportiva din Italia, Alesia Orla, in fata lor in evadare fiind austriaca Theresa Feuersinger. Dupa 3 ture de ciclism, plutonul Antoanelei a prins-o pe sportiva din Austria, intrand impreuna in a doua tranzitie. Anto a iesit prima la alergare si fetele, avand un ritm foarte tare pe primul kilometru, au reusit sa o lase in urma pe sportiva din Italia, cele trei sportive alergand cot la cot in urmatorii 2-3 kilometri, dupa care incet, incet austriaca si germanca au reusit sa se indeparteze de sportiva noastra. Clasamentul final a fost urmatorul: Nina Eim (GER), Theresa Feuersinger (AUT) si Antoanela Manac (ROU).

Cu acest rezultat, Federatia Romana de Triatlon a obtinut prima medalie la o Cupa Continentala de triatlon.

Pin It on Pinterest