Selectează o Pagină

Pegas Triatlon Buftea deschide oficial sezonul triatlonurilor de sosea din Romania. Circuitul National de Triatlon Sosea este compus din 8 etape in 2018, iar prima este la Buftea.

Editia din acest an a triatlonului aduce noutati in ceea ce priveste probele, maioul tehnic cu care v-am obisnuit si medalia de finisher. Despre maiou si medalie vom povesti cu proxima ocazie, iar acum vom insista pe ceea ce va intereseaza, credem noi, mai mult: pe ce distante veti concura. Introducem proba unica de 1 km inot, 30 km ciclism si 7 km alergare si renuntam la separarea intre proba de Sprint si cea Olimpica. Poti vedea noile trasee aici: triatlonbuftea.ro/traseu

Prin introducerea probei unice, cu distante intermediare intre Sprint si Olimpic, ne dorim sa crestem concurenta, atat in clasamentul general, cat si pe categorii de varsta, dar fara a-i descuraja pe concurentii care ar fi ales Sprintul si fara a-i frustra pe cei care s-ar fi orientat spre Olimpic. Un singur Start pentru toata lumea, asadar.

Pegas Triatlon Buftea - 10 iunie 2018 - prima etapa la Cupa Romaniei Bittnet RTS

Proba de inot, de care se sperie majoritatea sportivilor, va avea doar 1 km, astfel ca este mai apropiata de Sprint (750 m) decat de Olimpic (1500 m) si incurajeaza participarea sprinterilor, dar si a incepatorilor. Proba de ciclism are putin peste 30 km, la jumatatea distantei dintre Sprint si Olimpic, iar proba de alergare are sub 7 km si este parcursa intr-o singura bucla. Vestea si mai buna este ca la inot am pastrat timpul limita de o ora, cum era in trecut la Olimpic, asadar, unul foarte generos.

Altfel, pentru a pastra spiritul de fairplay intact si un grad ridicat de securitate a concursului, sanctionam in continuare cu descalificarea orice tentativa de fraudare a startului sau de scurtare a traseului. Aerobarele, oricat de scurte, sunt interzise in continuare la ciclism, precum si mersul fara maini pe ghidon sau cu antebratele pe ghidon ori chiar pe furca. Este obligatoriu sa aveti cel putin o palma pe ghidon. De asemenea, este obligatoriu, in continuare, sa aveti montat pe bicicleta, in suport special, un bidon cu minim 0,5 litri de apa / izotonic. De ce, am scris aici: triatlonbuftea.ro/siguranta-inainte-de-toate

Extremitatile ghidonului trebuie sa fie pline, acoperite ori cu mansoane ori cu dopuri, iar rotile sa aiba minim 12 spite. Totodata, nici la ciclism si nici la alergare nu aveti voie sa participati cu casti in urechi.

Asta pe scurt, iar in amanunt puteti sa studiati Regulamentul aici: triatlonbuftea.ro/informatii/regulament

Revenind acum la Circuitul National de Triatlon Sosea, trebuie sa va spunem ca, in ciuda faptului ca la Buftea veti concura la o proba intermediara intre Sprint si Olimpic, la inregistrarea online veti opta pentru care din clasamentele Sprint sau Olimpic doriti sa va fie luat in calcul rezultatul de la Buftea in cadrul Circuitului. Juniorii (17-19 ani) vor puncta, totusi, obligatoriu in clasamentul Sprint din cadrul Circuitului.

Regulamentul circuitului este disponibil aici: triatlonromania.ro/introducere-romanian-triathlon-series

In clasamentul de la sfarsitul sezonului intra sportivii care au participat la cel putin 4 competitii, asa ca, daca participati la Buftea,v-ati asigurat un sfert din glorie.

Asa a fost editia precedenta

Loading...