Selectează o Pagină

A fost atmosferă de zile mari în weekendul 6-7 septembrie în statiunea Mamaia. Triatlonistii din tară dar si din străinătate s-au întâlnit în statiunea de pe litoralul românesc pentru a participa la două evenimente sportive: Triathlon Challenge Grand Final Romanian Triathlon Series si Cupa Europeană la Triatlon.

Sâmbătă, 6 septembrie a avut loc ultima etapă a circuitului de sosea.

La cadeti fete prima care a terminat toate cele trei probe a fost Ana Maria Vulpoiu (C.S. Olimpia Bucuresti) urmată de Vadadi Tekla (Master Ski & Bike) si de Badoiu Ilinca. La cadeti băieti, locul întâi a fost ocupat de Chis Andrei (Aqua 01 Cluj), locul al doilea de Kiss Levente (Master Ski&Bike) iar locul al treilea de Balica Mircea (Tri Kids Bucuresti).

La juniori fete podiumul a aratat astfel: Locul I – Manac Antoanela (Atena Constanta), Locul II – Balan Andreea (BSC Bucuresti), Locul III – Dumitrescu Carmen (CS Triatlon Team Timisoara). La aceeasi categorie masculin, locul întâi a fost ocupat de Daniel Attila (Trialuta Sf. Gheorghe), urmat de Marton Gasparik (Master Ski&Bike) si de Badoiu Bogdan.

La open masculin pe prima treaptă a podiumului a urcat Kuttor Csaba (Ungaria), pe a doua Zsombor Deak (Aluta Sf.Gheorghe) iar pe a treia Major Gabor (Ungaria). La open feminin prima care a terminat cursa a fost Stefania-Ecaterina Ion (Olimpia Bucuresti), urmată de Jakab-Benke Hajnalka (Master Ski&Bike) si de Toma Albert Zsuzsanna (Harghita Triatlon Club Miercurea Ciuc).

Mamaia Cupa Europeana 2014

Duminică a fost zi mare pentru elita mondială. A avut loc Cupa Europeană la Triatlon. România a fost reprezentată de Ciprian Bălănescu si de Florin Sestacovschi.

La elite feminin ucraineanca Yuliya Yelistratova (02:09:18)s-a impus în fata rusoaicei Elena Danilova (02:09:44). Pe locul trei a venit Anastasia Abrosimova (02:10:30) tot din Rusia.

La elite masculin sportivii Dmitry Polyanskiy (01:51:07) si Alexander Bryukhankov (01:51:26), ambii din Rusia s-au clasat pe primul loc, respectiv al doilea. Pe locul al treilea a terminat cursa portughezul Pedro Mendes (01:52:48)

Sportivii români au fost sustinuti de pe margine de toti cei prezenti la Mamaia. Atât Ciprian Bălănescu cât si Florin Sestacovschi nu au reusit să termine cursa.

Festivitătile de premiere de la ambele competitii au avut loc duminică.

Loading...