Selectează o Pagină

Campionatul Naţional de cross triatlon a ajuns la final. În acest an au fost 7 etape care au avut loc la Vama Veche, Ineu, Sf. Ana, Lacul Roşu, Reci, Măneciu şi Bezid. Algoritmul de calcul al clasamentului final a fost următorul: punctajul obţinut la evenimentul Grand Final + cele mai bune 4 rezultate obţinute la celelalte etape.

Campionatul Naţional de Cross Triatlon 2014 la final

La cadeţi masculin bătălia s-a dat în acest an între Kiss Levente, Sido Natan şi Zoldi Tamas Botond, toţi de la Clubul Master Ski&Bike. Kiss Levente a reuşit să obţină locul întâi la toate etapele la care a concurat iar la final s-a clasat pe locul I cu 3300 de puncte. Pe locul II s-a clasat Sido Natan cu 2803 puncte iar pe III Zoldi Tamas Botond cu 1455 de puncte.

La cadeţi fete, Ilinca Bădoiu a obţinut titlul de campioană naţională la off road cu 4100 de puncte.

La juniori masculin a fost o luptă interesantă între reprezentantul Clubului Tri-Aluta Sf. Gheorghe, Madaras Daniel, cel al Clubului Master SkI&Bike, Gasparik Marton şi Bădoiu Bogdan. Gasparik Marton a debutat în sezon cu o victorie la Vama Veche, însă mai apoi celelalte competiţii au fost cîştigate de Madaras Daniel. La final acesta a obţinut titlul de campion naţional cu un total de 4040 de puncte faţă de 3496 de puncte cât a avut Gasparik Marton. Pe III s-a clasat Bădoiu Bogdan cu 3360 puncte.

La juniori feminin Ungvari Kinga (Master Ski&Bike), Katalin Fulop şi Matefi Takacs Tamara (Master Ski&Bike) s-au luptat pentru primele trei locuri. Campioană Natională la off road este Ungvari Kinga cu 3603 puncte. Aceasta a câştigat toate etapele la care a participat. Pe locul II a terminat Katalin Fulop cu 3468 puncte iar pe III Matefi Takacs Tamara cu 3007 puncte, care desi a câstigat în toate întâlnirile directe cu Katalin Fulop, a lipsit la trei etape din circuit ceea ce a afectat-o la calcularea punctajului final conform algoritmului.

La elite feminin Jakab Hajnalka (Master Ski&Bike) a obţinut titlul de campioană naţională la cross triatlon după ce a reuşit să acumuleze 3927 de puncte. Pe locul II s-a clasat Toma Albert Szuzsanna (Harghita Triatlon Miercurea Ciuc) care deşi a câstigat ultima etapă, cotată cu 1200 de puncte, per general a obtinut 3729 de puncte. Pe locul III, la o diferenţă foarte mică, s-a clasat Koter Adel cu 3710 puncte.

La elite masculin, fără emoţii prea mari, campionul naţional la triatlon Ciprian Bălănescu a acumulat 4100 de puncte după ce a câştigat toate etapele la care a concurat şi a obtinut pentru încă un an titlul de campion naţional al României la cross triatlon. În acest an, vicecampion la triatlon off road este Nan Andrei cu 3673 de puncte care a reuşit o evoluţie frumoasă mai ales la proba de bicicletă. Pe III cu 3230 de puncte s-a clasat Alexandru Koncz.

De remarcat şi evoluţia celor care au participat de-a lungul sezonului la categoriile age group. Îi amintim pe Tunde Gal, Fodor Emese, Cornelia Stroe, Maria Cristina Bădoiu, Ionescu Adrian, Adrian Emil Tudorache, Elemer Solyom, Răzvan Rădulescu, Arpad Horvath, Florian Stroe, Liviu Ciulei, Victor Grădinariu, Ionel Aleonte însă îi felicităm pe toţi cei care au ales să practice triatlonul şi să-şi depăşească limitele.

Pentru clasamentul final al CTS 2014 dati click aici

Loading...