Selectează o Pagină

Dupa doua zile de duathlon a venit si randul cross triathlonului

Sambata, 29 iulie

Europenele de Cross Triathlon au avut un traseu mai aparte, inotul si tranzitul 1 fiind la Complexul Sportiv Muresul, urmate de o urcare de 3.5 km accentuata catre Platoul Cornesti, unde au urmat cele patru ture de ciclism, in total 20 de km si alergarea de 6 km.

Primii care au intrat in competitie au fost din nou amatorii, intr-un numar si mai mare de sportivi la linia de start, concurenta si mai mare si o dominare franceza si italiana atat la open cat si pe categorii la baieti.

Campionatele Europene de Cross Triathlon & Cross Duathlon - partea a II-a

Cel mai bun timp dintre romani l-a avut Costea Adrian (2:09:03), cu care a reusit sa cucereasca o medalie de bronz la categoria M35-39 (locul 26 la open), castigator la generala fiind francezul Teo Dupres cu 1:50:47. La fete, cea mai buna sportiva din Romania a fost ca si la cross duathlon Adel Koter (2:39:03), medalie de argint la categoria F40-44.

Campionatele Europene de Cross Triathlon & Cross Duathlon - partea a II-a

A urmat competitia destinata juniorilor, unde am avut reprezentanti numai la baieti, cel mai bun loc fiind ocupat de Erick Rogoz Lorincz – locul 11. Au mai participat Zoldi Botond loc – 22 si Serban Barna – loc 25, respectiv Tranulea Cristian, care a trebuit sa abandoneze din cauza unei pene la o roata. Castigator a fost Filippo Pradella din Italia, respectiv la fete Sofiya Pryma din Ucraina si-a luat revansa in fata italiancei Marta Mendito de pe locul 2, la Cross Duathlon castigand italianca in fata sportivei din Ucraina.

Campionatele Europene de Cross Triathlon & Cross Duathlon - partea a II-a

La paratriathlon, Tamirjan Robert a cucerit a doua medalie de aur in fata austriacului Martin Falch.

Seara, de la ora 21, a avut loc si competitia de inot de 1000 de metri Dracula Night Swim castigata de Erick Rogoz si Soss Fanni din Ungaria.

Duminica, 30 iulie

Ultima zi de competitii a inceput cu o cursa de alergare de 11 km, trail run si una destinata copiilor de 1, respectiv 2 km. Castigatorii competitiei au fost Sandra Daschner din Austria la fete si Tams Viorel la baieti.

A urmat Campionatul European de Cross Triathlon elite fete, unde am obtinut o nesperata medalie de argint la U23 (loc 8 la generala) prin Antoanela Manac, ea nefiind familiarizata cu cursele de cross. Castigatoarea la elite fete a fost Poor Brigitta (01:59:49) din Ungaria, urmata de Morgane Riou (02:02:51) si Carina Wasle (02:05:45).

Campionatele Europene de Cross Triathlon & Cross Duathlon - partea a II-a

Ultimul start al evenimentului Transilvania Cross Festival a fost cel destinat sportivilor profesionisti de la Cross Triathlon. Intre cei 38 de sportivi Romania a avut un singur reprezentant: Andrei Ianos, care a terminat competitia pe locul 35, timp: 02:23:15. Italianul Marcello Ugazio a preluat foarte rapid conducerea pe partea de MTB si a reusit sa isi mareasca incet, incet avantajul de grupul urmaritor format din francezii Arthur Serrieres si Brice Daubord si cehul Jan Kubicek. Podiumul final a aratat astfel: locul 1 Marcello Ugazio (ITA) – 01:44:09, locul 2 Arthur Serrieres (FRA) – 01:45:20, la fractiune de secunde de Jan Kubicek (CZE) – 01:45:20.

Campionatele Europene de Cross Triathlon & Cross Duathlon - partea a II-a

Loading...