Pe 19 august te invităm la Triatlon Fără Asfalt la munte, cea de-a VII-a etapă din Cross Triathlon Series 2017!

Vino la un triatlon în mijlocul naturii!

Deoarece Fără Asfalt este, înainte de toate, despre bucuria mișcării în natură alături de prieteni vechi și noi, prin evenimentul de la munte ne dorim să readucem în prim plan motivele pentru care iubim triatlonul off-road.

Te invităm în campingul pe care îl amenajăm pe Plaiul Slonului, să te bucuri de aer curat și să descoperi starea specială care vine odată cu mișcarea în aer liber. Triatlonul de la munte este o întâlnire între prieteni și o cursă cu atmosferă prietenoasă, la care păstrăm înscrierea gratuită! După cursă te așteptăm la Sarmale Party și continuăm apoi cu cântec și joc sub cerul liber.

„Ducem proiectul Fără Asfalt mai departe și ne propunem să atragem cât mai mulți pasionați de mișcare, în competiții de triatlon. Este un sport frumos, care îi oferă omului modern o perspectivă diferită despre cum își poate petrece orele libere din timpul săptămânii, dar și weekend-urile de vară. Suntem la cea de-a patra ediție a triatlonului Fără Asfalt la munte și, chiar dacă de fiecare dată aducem ceva nou, conceptul sub care organizăm aceste evenimente este același: ne invităm participanții să petrecem un weekend în natură, cu înot, bicicletă și alergare prin locuri cu peisaje deosebite și cu petrecere în aer liber, într-o variantă firească și echilibrată”, spune Tudor Vlad, inițiatorul proiectului Fără Asfalt.

Cum este traseul Fără Asfalt la munte

Fără Asfalt la munte este un triatlon în mijlocul naturii cu trasee provocatoare și peisaje pe măsură. Cursa are două zone diferite de tranziție jos la lacul Măneciu și alta sus, pe Plaiul Slonului, acolo unde este și sediul central al evenimentului. Concurenții care fac proba de triatlon sau înot și bicicletă vor pleaca pe biciclete, din Plaiul Slonului spre punctul de start (lacul Măneciu), la ora 9:30, iar cursa va începe la 10:30.

Se înoată 1000 m în lacul Măneciu, a cărui apă este extrem de curată iar temperatura în luna august
ajunge la 20-22 C. Traseul de bicicletă pornește de la lac și urcă spre cascada Schinda, prin pădure, pe malul Telejenelului apoi înapoi spre Tabla Buții, până pe Plai, deasupra satului Slon. În total vor fi 21 km, cu o diferență pozitivă de nivel de 560 m. Proba de alergare, cu o distanță de 7 km, începe de pe Plai până sub vârful lui Crai și înapoi. Diferența de nivel pozitivă este de 210 m. Bicicleta și alergarea se desfășoară integral pe drumuri forestiere și au câteva porțiuni tehnice, care trebuie abordate cu prudență.

Pregătiți așadar corturile, costumele de înot, bicicletele și pantofii de alergare, pentru că pe 19 august ne ”rupem” puțin de lume și ne vedem în sătucul Fără Asfalt de pe Plaiul Slonului!

Pin It on Pinterest