Campionatele Europene de la Kitzbuhel

Juniorii Lotului National de Triatlon al Romaniei au avut parte de un concurs intens la Kitzbuhel, pe un traseu tehnic, avand ca adversari cei mai puternici sportivi juniori din Europa, cu lista de start completa cu 75 sportivi. Cei trei sportivi acceptati de ETU pe lista de start din Romania au fost: Chis Andrei, Ion Alexandru si Rogoz Erick.

Campionatele Europene de la Kitzbuhel

Competitia a avut loc sambata, 17 iunie, pe o vreme insorita, ideala pentru triatlon. Ion Alexandru a avut un timp de inot bun, urmat de o cursa de ciclism unde a reusit sa tina ritmul foarte puternic dictat de plutonul in care s-a incadrat, dar din pacate a pierdut multe pozitii la segmentul de alergare, terminand pe locul 58, cu timpul de 1:00:43.

Campionatele Europene de la Kitzbuhel

Erick Rogoz, la numai 16 ani, a avut o cursa foarte buna, iesind din apa in ultima treime a plutonului, apoi a lucrat foarte mult la ciclism intr-un pluton mic de patru atleti, dupa care a avut o alergare relativ buna, terminand coompetitia pe locul 57 cu timpul de 1:00:30 – cel mai bun timp pe distantele de sprint obtinut de junorii romani la un Campionat European.

Campionatele Europene de la Kitzbuhel

Chis Andrei a avut o zi mai nefericita, acuzand dureri musculare pe traseul de ciclism si neputand rula la potentialul lui, el a fost oprit la intrarea in tranzit la scenariul “last biker first runner”.

“Per ansamblu sunt multumit de prestatia sportivilor nostri mai ales cu timpul cu care au reusit sa termine cei doi sportivi, timpi cu cel putin 5-6 minute mai buni decat cei pe care i-am avut la ultimele trei Campionate Europene de Juniori. Cred ca este prima data cand baietii nostri << au fost in competitie >> la Campionatul European si nu a fost nevoie sa ne focusam strict la ramanerea sau terminarea cursei. Este mult de lucru, dar cresterea valorica a sportivilor nostri este vizibila” – a declarat presedintele FRTRI.

Campionatele Europene de la Kitzbuhel

Romania a mai fost reprezentata in Kitzbuhel si de sportivii Alice Perjoiu si Andrei Sendroiu in competitia dedicata copiilor si cadetilor – Kitz Tri Games, unde au ocupat locurile 17 Alice, respectiv Andrei 18. La Age Group am avut un singur reprezentant, pe Alex Ghica de la Kineto-Tri Sport Campina, care a ocupat locul 39 la categoria 40-44 ani.

Urmatoarele competitii internationale in care vor fi implicati sportivii nostri vor fi Campionatele Balcanice de Triathlon si Aquathlon din 7-9 iulie de la Ruse, Bulgaria.

Pin It on Pinterest