Selectează o Pagină

Campionatul Balcanic de Triatlon si Aquatlon - Ruse, Bulgaria 2017

Am avut trei zile de competitii la Campionatul Balcanic de Triatlon si Aquatlon de la Ruse, Bulgaria. Federatia Romana de Triatlon s-a deplasat cu o echipa numeroasa la acest eveniment – 8 cadeti, 7 juniori si sportivi la elite, condusi de trei antrenori: Crisan Josif, Radu Marga si Daniel Nistoroiu.

Competitia a fost condusa „de la centru” de Peter Klosz, delegat tehnic din partea ITU, asistat de arbitrii romani Cristi Mihaltan, Joco Pulugor, Adina Dusa si Lorand Meder.

Vineri am avut trei sportivi la Campionatele Balcanice de Aquatlon la concursul comun de Elite si Juniori, unde Erick Rogoz a obtinut locul doi la Open si acelasi loc la categoria de Juniori, iar Chis Andrei a devenit Campionul Balcanic la Aquatlon Elite. Adrian Morar a terminat pe locul patru la Juniori.

Campionatul Balcanic de Triatlon si Aquatlon - Ruse, Bulgaria 2017

Sambata a urmat startul comun la Campionatele Balcanice de Triatlon Elite – Juniori masculin, Romania avand 9 sportivi la start, unde iarasi Erick Rogoz a fost cel mai rapid obtinand al doilea titlu de Vicecampion Balcanic in doua zile, dupa cel de la aquatlon, categoria juniori. Inca patru sportivi romani au intrat in top 10: Ion Alexandru, Cristian Tranulea, Stefan Troanca si Andrei Chis locurile 4, 5, 6 si 8.

Rezultatele noastre: Erick Rogoz – 1:00:49 loc 2 juniori, Alexandru Ion – 1:01:33 loc 4 juniori, Cristian Tranulea – 1:01:47 locul 5 juniori, Stefan Troanca – 1:01:52 locul 6 juniori, Andrei Chis – 1:02:57 locul 8 juniori, Alex Toma – 1:03:47 locul 11 elite, Catalin Romas – 1:04:25 locul 13 juniori, Adrian Morar – 1:06:59 locul 17 juniori.

Campionatul Balcanic de Triatlon si Aquatlon - Ruse, Bulgaria 2017

Duminica au urmat cadetii, unde am avut sportivi si la masculin si la feminin. La competitia rezervata baietilor, Andrei Sendroiu a ocupat cea mai buna pozitie, locul 6 cu un timp de 0:25:54, urmat de Dominic Meghea – 0:26:51 si Rares Panait – 0:26:54, ajungand pe locurile 13 si 14 din 54 de sportivi.

Campionatul Balcanic de Triatlon si Aquatlon - Ruse, Bulgaria 2017

La cadeti fete am obtinut titlul suprem, Andreea Iordache devenind Campioana Balcanica! Andreea Matei Bobarnac a venit pe patru, urmata de Szabo Sara pe 6, Casia Damian pe 8 si Alice Perjoiu pe 16.

Tot duminica sportivii Catalin Romas si Stefan Troanca au participat si la competitia de stafeta mixta impreuna cu doua sportive din Croatia: Zara Balcovic si Lucia Petrovic. Echipa comuna Romano-Croata a terminat competitia pe locul 5, fiind cea mai bine clasata dintre echipele formate din sportivi juniori.

Loading...