Selectează o Pagină

Campionatul European de Wintertriathlon 2018

Romania a fost prezenta cu o echipa mica la Europenele de Wintertriathlon organizate in Sicilia pe Muntele Etna. Echipa a fost compusa din antrenorul Mircea Robert Gusztav si sportivii Vakaria Edit si Tamirjan Robert.

Primul start a fost al sportivilor si sportivelor de la elite, unde a participat Vakaria Edit. Edit a avut o alergare foarte buna, situandu-se pe locul 3 dupa segmentul de alergare, in fata ei fiind numai rusoaicele Surikova si Bolkina (Campioanele Mondiale de la Cheile Gradistei la elite, respectiv U23). Cursa de bicicleta a fost una foarte solicitanta datorita zapezii care a inceput sa se inmoaie, bicicletele scufundandu-se pe alocuri pana la axul pedalier. Edit a pornit la schi de pe locul cinci la elite si locul 2 la U23, pozitie pe care a mentinut-o pana la sfarsitul cursei, avand al treilea timp din concurs pe segmentul de schi, care insa nu a fost suficient pentru a urca in clasament. Edit a obtinut medalia de argint la categoria U23 – tineret si locul 5 la elite fete.

Campionatul European de Wintertriathlon 2018

Tamirjan Robert a castigat medalia de aur la competitia de paratriathlon categoria PTS4 surclasand cu peste 10 minute pe sportivul de la categoria PTS5 (dizabilitate mai usoara). Cu timpul obtinut la concurs, Robert putea sa castige lejer categoria lui de varsta la Age Group.

Campionatul European de Wintertriathlon 2018

Antrenorul Mircea „Robike” Robert a participat la competitia amatorilor, unde a obtinut medalia de bronz la categoria AG 45-49 si locul 6 la open.

In premiera am avut si o arbitra de sex feminin desemnata de ETU sa conduca un eveniment international, Adina Dusa fiind asistent Delegat Tehnic la Europenele de Wintertriathlon.

In paralel cu Europenele de Wintertriathlon, in orasul care a gazduit competitia a fost organizata si o competitie de duatlon de sosea, Etna Duathlon Nicolosi. Competitia a fost castigata de sportivii nostri aflati in cantonament in Sicilia, la baieti locul I a fost ocupat de Bogdan Damian, Daniel Attila a venit pe doi, respectiv Ion Alexandru pe patru. Antoanela Manac a castigat competitia fetelor.

Loading...