Selectează o Pagină

Premieră pentru România
Federaţia Română de Triatlon cu sprijinul Ministerului Tineretului şi Sportului organizează concursul de paratriatlon „Schimbăm percepţia, schimbăm vieţi”.

Proiectul se adresează tuturor persoanelor cu dizabilităţi şi se derulează prin programul Pierre de Coubertin. „Schimbăm percepţia, schimbăm vieţi” urmăreşte să susţină depăşirea barierelor resimţite de către persoanele cu incapacităţi şi deficienţe şi să le ofere încredere şi motivaţie pentru un mod de viaţă activ în general.

Paratriatlon 2014

Paratriatlonul este o variantă de triatlon pentru sportivii şi amatorii cu diverse forme de dizabilităţi şi este un sport dezvoltat și reglementat de către Uniunea Internațională de Triatlon (ITU) de peste 15 ani. Atleții paratriatloniști concurează încadrați în șase categorii, în funcție de natura deficienței fizice și trebuie să parcurgă într-un timp cât mai scurt cele trei probe: înot, ciclism folosind handbike-uri (biciclete acționate manual) sau biciclete tandem (cu ajutorul unui ghid) și alergare (cei care nu pot sa alerge folosesc un scaun cu rotile).

Competiţia de paratriatlon „Schimbăm percepţia, schimbăm vieţi” va avea loc în perioada 17-19 octombrie 2014 în Complexul “Sidney 2000” Izvorani. Sunt invitaţi toţi cei care vor să concureze dar şi cei care vor să se familiarizeze cu acest sport. Mai multe informaţii pe site-ul nostru.

Federaţia Română de Triatlon va începe selecţia celor mai buni paratriatlonişti în vederea formării lotului naţional de paratriatlon.

F.R.T.R.I. va asigura cazarea şi masa pentru toti cei care vor participa la concursul de paratriatlon „Schimbăm percepţia, schimbăm vieţi”.

Persoane de contact:
OCTAVIAN ILIA, paratriatlonist
Tel.: 0744-651624
e-mail: ivat_i@yahoo.com

KLOSZ PETER, secretar general F.R.T.R.I.
Tel.: 0743 416 873
e-mail: klosz.peter@frtri.ro

Loading...