Selectează o Pagină

Campionatul National de Triatlon Supersprint repune Snagovul pe harta triatlonului

Din anul 2012 când triatlonul s-a desprins din Federația Română de Ciclism și Triatlon si a pornit pe drumul său sub numele Federația Română de Triatlon, Snagovul a mai găzduit un singur campionat național din această categorie – Campionatul Național de Aquatlon în anul 2015.

Dar iată, că dupa ani la rând în care Campionatele Naționale de Triatlon și Duatlon se desfașurau în această locație superbă, care a dat numeroși campioni naționali la aceste categorii, triatlonul revine în forță cu un nou Campionat Național de Triatlon Supersprint.

Clubului Master Swim and Tri îi revine onoarea de a organiza acestă competiție și de a repune Snagovul pe harta triatlonului, acolo unde îi și este locul.

Competiția își propune:
– să atragă cât mai mulți participanți și să conducă la lărgirea numărului de practicanți de triatlon;
– să contribuie la dezvoltarea practicării sportului, sub orice formă, în zona Bucureștiului și a comunelor limitrofe;
– să echilibreze balanța de concursuri față de celalte zone ale țării unde se desfasoara concursuri de acest gen.
Campionatul Național de Triatlon Supersprint este o competiție de viteză în care concurenții pot să-și depașească limitele.

Această competiție va desemna campionii naționali la triatlon supersprint la categoriile: juniori, elite și age group (feminin și masculin).
Evenimentul se adresează atât celor pasionați de triatlon cât și celor care practică doar una dintre probele triatlonului, prin secțiunea de ștafetă a concursului.

Sperăm ca adrenalina, pulsul crescut, locația deosebită, unde se desfașoară cursa, să creeze concurenților o stare de satisfacție și de împlinire, iar celorlalți participanți să le amintescă de copilărie, când „distracția și competițiile se cam țineau de mână”.

Clubul MASTER SWIM & TRI înțelege că o parte activă a educației, prin care un copil se poate transforma într-un adult puternic, activ și responsabil, o constituie pe lângă școală și sportul pe care acesta îl poate practica.

Deprinderea de a face mișcare, în mod susținut și într-o formă organizată, poate fi o etapă importantă a acestui proces de formare, contribuind în mod direct la creșterea puterii de concentrare, a ambiției, a realizării unui lucru greu până la final și la conturarea modalității de analizare și luarea deciziilor într-un timp scurt.

Într-o lume din ce în ce mai dominată de PC, smartphone, tablete, gadgeturi și mai ales de lipsa de mișcare, ne propunem ca prin acest concurs să amintim tuturor celor responsabili de formarea actualei generații de copii – părinți, profesori, antrenori, instructori – că ne dorim ca cei mici să crească sănătos și echilibrat și pentru aceasta un rol important îl are practicarea sportului în natură.

Categorii și distanțe:
[tabel width=”600px !important” colwidth=”450|50|50|50″]
Categorie,Inot,Ciclism, Alergare
Copii 9-10 ani,150m,5km,500m
Copii 11-13 ani și Ștafetă copii,200m,10km,1.25km 
Cadeți 14-16 ani,400m,10km,2.5km 
Juniori 17-19 ani,400m,10km,2.5km  
Elite | Age Group (20-29 . 30-39 . 40-49 . 50-59 . +60) | Ștafetă,400m,10km,2.5km
[/tabel]

Inscrierile se fac AICI.

Loading...