Concluzii Superliga

Prima ediție de Superliga în acest format a ieșit peste așteptări. Acest nou sistem de organizare ne permite să testăm și să măsurăm mai precis, nu în ultimul rând să organizăm o competiție test sau de selecție înainte de debutul sezonului, și de ce nu, să completăm calendarul în extra sezon.

Pe lângă pregătirea de la club și pregătirea centralizată, competițiile sunt cheia pentru înalta performanță, iar acest model este un instrument extraordinar care poate fi pus în scenă în orice parte a anului în funcție de nevoi.
Desigur, nu totul a fost perfect din prima, platforma Zwift a dat erori pentru 2 sportivi (Beres Hunor și Rares Panait) care au fost viciați de cel mai bun rezultat pe care au putut să-l obțină, dar nu este nimic ce nu se poate remedia pe parcurs.

Concluzii Superliga

În competiție s-au evidentiat câțiva sportivi, printre care Vlad Remnzing, care a reușit o cursă foarte bună, câștigând competiția, Rareș Panait care, deși a fost scos de 3 ori din platforma Zwift și a avut pierderi considerabile la proba de bicicletă, problema fiind tehnică, a fost calm și a recuperat foarte mult timp la alergare. Erick Rogoz a reușit să țină un ritm foarte bun, Cătă Romas a executat un timp formidabil la alergare (16.38 ) și nu în ultimul rând Beres Hunor care la varsta la 40 de ani a avut al doilea cel mai bun timp la alergare, alergând cu o medie de 3.23

pe 1000 metri.

Alex Ion a fost un real suport pe partea tehnologică a evenimentului, fiind foarte implicat în partea de organizare, a fost nevoit să abandoneze. Cu siguranță timpul petrecut în picioare atât vineri cât și până în startul competiției, când încă mai apăreau erori în sisteme, l-au costat o performanță bună.

Cred că toată lumea a ieșit câștigată, noi, FRTRI, că avem posibilitatea să ne testăm foarte precis loturile nationale, sportivii din categoria U23, că au avut o cursă în picioare înainte de turneul din Africa, și sportivii din categoria Juniori, care au avut ocazia să concureze cu sportivi mai mari și astfel au văzut cât au de recuperat față de ei.

În biroul executiv am hotărât că juniorul Rareș Panait merită șansa să meargă la Cupa Europeană de Jr din Caorle, deoarece este foarte greu să ne dăm seama dacă ar fi câștigat selecția sau nu avand în vedere erorile tehnice apărute pe platforma Zwift și timpii excelenți la proba de înot și alergare. Nu în ultimul rând a dat dovada de fair play si profesionalism si si-a vazut de cursa fara frustrari chiar daca nu a avut noroc la proba de bicicleta.

Organizarea acestei competiții a fost posibilă cu sprijinul patenerului nostru: trisport.ro

Concluzii Superliga

Rezultate:
1. Vlad Remzing 59.59.35
2. Erick Rogoz 01.00.03
3. Catalin Romas 01.00.10
4. Mihail Chindriș 01.01.14
5. Gabriel Boca 01.03. 29
6. Bereș Hunor 01.03.54
7. Rareș Panait 01.05.38
8. Vlad Catana 01.07.19
DNF Alex Ion
DNF Lucas Grigoriu

Au fost selectați pentru participare la Cupa Europeană de Jr din Caorle, sportivii Gabriel Boca și Rareș Panait

Vlad Stoica – Președinte FRTRI

Pin It on Pinterest