Cupa Africii in Maroc - povestea unei greseli grave de arbitraj

Antoanela Manac a luat startul in acest sfarsit de saptamana la o Cupa Continentala – Africana – in Larache, Maroc. Au fost putine sportive pe lista de start, Anto avand numarul 2 de concurs, adica a 2-a cea mai bine cotata sportiva din competitie, practic a mers spre podium sigur si cu puncte importante in rankingul ITU.

Socoteala ei a fost spulberata insa de un sir de greseli de organizare si de arbitraj. A avut un inot bun, iesind prima din apa si fiind si prima care a pornit la ciclism. Relativ rapid, a reusit sa evadeze impreuna cu sportiva cu numarul unu de concurs, Melina Alonso Aradas din Spania. Avansul celor doua sportive, cu o clasa peste sportivele urmaritoare, a crescut in continuu, dar a urmat ceva ce rar se poate vedea la o competitie din calendarul international. Aveau de parcurs cinci ture de bicicleta, organizatorii / arbitrii nu au asigurat acel arbitru / oficial tehnic care arata turele, nu a existat clopot prin care sa se semnalizeze intrarea in ultima tura, nu s-a blocat trseul de ciclism pentru a fi directionati sportivi catre tranzit… lucruri ce sunt de asteptat la o competitie de elite. Mai mult de atat, dupa terminarea celor cinci ture, cele doua sportive au fost indemnate de motociclistii (2 la numar) antemergatori sa nu mearga spre tranzit si le-au condus la inca o tura de bicicleta… Bineinteles ca dupa ce au parcurs acea tura suplimentara (aproape 4 km), la intoarcerea in tranzit, deja toate sportivele care au fost dupa ele erau de cel putin 5-6 minute la alergare… Antoanela si Melina in loc sa se lupte pentru primele doua locuri s-au clasat pe ultimele doua pozitii, Antoanela, bineinteles ne mai fortind alergarea.

Protestul oficial al sportivelor nu a fost acceptat de juriul de competitii, urmeaza ca Federatia Romana de Triatlon sa depuna un apel la aceasta decizie.

Pin It on Pinterest