Selectează o Pagină

Sâmbătă s-a desfășurat concursul pentru copii – miniTRI, la care au participat peste 100 de copii, au fost 4 starturi separate, pe vârste, iar câștigătorii sunt următorii :
La categoria 9 ani – feminin – podiumul a fost ocupat de Rebeca Neagu, Andreea Albu și Timeea Lazar, iar la băieți de Daren Kirilov, Matei Marian Neculai și Tudor Cristian Andrei Neagu.
La categoria 10 ani – feminin – podiumul a fost ocupat de Alina Valentina Barbu, Ariana Roxana Chis și Anastasia Ganea, iar la băieți Luca Mihai Andrei și Victor Mihu (loc 1), Rusu Horea și Ștefan Simion (loc 2) și Matei Petrascu (loc 3).
La categoria 11 ani – feminin – prodiumul a fost ocupat de Oleksandra Zarovna din Ucraina, Alexandra Maticiuc și Daria Ioana Duca, iar la băieți de Gergő Soós din Ungaria, Denys Zakharchenko din Ucraina și Dinu Ionescu.
La categoria 12 ani – feminin – prodiumul a fost ocupat de Katrina Thorp din Bulgaria, Andreea Diana Iordache și Dina Paduraru, iar la băieți de Dominic Andrei Meghea, Daniel Popescu și Andrei Grigore.

Duminică, pe o vreme toridă s-au desfășurat: Cupa Europeană de Juniori, cu starturi separate (feminin, masculin) și Delta Rowmania Triathlon cu starturi separate pentru categoriile: Supersprint și Ștafeta în familie, Sprint, Olimpic (Individual și Ștafetă)

O noutate a acestui an a fost organizarea Cupei Europene de Triatlon pentru juniori – ETU Triathlon Junior European Cup, o premieră absolută pentru România. Au concurat atleți din Germania, Polonia, Ungaria, Croația, Ucraina, Bulgaria, Slovacia și Azerbaidjan. România a fost bine reprezentată, printre sportivii români numărându-se Andrei Mircea Balica, Andrei Sergiu Chis, Nicolae Seitan, Daroczi Balazs, Vlad Hasegan, Lokodi Matyas, Paul Rosioru și Andreea Teodora Bălan.

La categoria feminin – podiumul a fost ocupat de sportivele Nina Eim din Germania, cu timpul de 1h 11min 22sec, urmată de Noémi Sárszegi din Ungaria, cu timpul de 1h 11min 34sec și de Daryna Moskalenko (ITU), cu timpul de 1h 12min 15sec
La categoria masculin podiumul a fost ocupat de sportivii Tim Siepmann din Germania, cu timpul de 1h 04min 19sec, urmat de Gergő Soós din Ungaria – 1h 04min 23sec și de Luca Fröhling, Grmania, cu timpul de 1h 04min 37sec

Învingătorul Delta Rowmania Triathlon, la categoria Individual masculin, proba Olimpică a fost Ciprian Bălănescu, cronometrat cu timpul de 02h 12min 44sec, urmat de Attila Daniel pe locul doi în 02h 16min 16sec, și pe locul trei Gabor Major, cu timpul 02h 18min 29sec.
La Individual feminin, proba Olimpică, câștigătoarea Ștefnia Ecaterina Ion a trecut linia de finish după 02h 46min 54sec. Poziția secundă a fost ocupată de Koncz Monika cu timpul 02h 50min 40sec, iar pe locul trei s-a clasat Edit Medveczky cu timpul 03h 04min 24sec.

La Stafetă masculin, tot proba Olimpică, câștigătoare a fost echipa TYR, timpul cronometrat fiind de 02h 10min 22sec. Pe locul doi s-a clasat echipa Bucharest Sport Club, cu 02h 37min 58sec iar pe locul trei, echipa 3M Galați cu 02h 41min 16sec.

La ștafetă mixtă – câștigătoare a fost echipa Aqua Vita Delta, urmată de Ciocanii, pe locul doi, și de DuAlSeb pe locul al treilea.

La categoria Supersprint – masculin – podiumul a fost ocupat de Filip Stan, Erick Rogoz și Cătălin Romaș, iar la feminin de sportivele Oleksandra Zarovna (Ucraina), Yuliia Yaroshevska (Ucraina) și Mădălina Frant.

Evenimentul este organizat de Asociaţia Ivan Patzaichin – Mila 23, cofinanțat de Primăria Municipiului Tulcea şi beneficiază de sprijinul generos al partenerilor Asociației: DC Communication, Aqua Carpatica, Ciuc, Solaris, Zdrovit, Cronos SRL, Inspectoratul de Jandarmi Județean Tulcea, Direcția Rutieră a Poliției Tulcea, Poliția Municipiului Tulcea, Poliția Locală Tulcea, Direcția Județeană de Sport și Tineret Tulcea, Federația Română de Triatlon, Smart Atletic și SUP Academy.

Loading...