Federatia Romana de Triatlon a aparut intr-un studiu privind buna guvernare in sport, un studiu condus in Romania de profesorul universitar Florian Petrica si de Ermina Burciu, ca parte dintr-un proiect international “National Sport Governance Observer”.

National Sport Governance Observer  - Federatia Romana de Triatlon

“Studiul federaţiile sportive din România a comparat federaţiile responsabile pentru atletism, baschet, fotbal, gimnastică, handbal, înot, rugby, tenis şi triatlon. Datele cercetării au fost recoltate în perioada iulie – noiembrie 2017. Indicele mediu NSGO pentru federaţiile din România este 44% ceea ce reprezintă un scor moderat. Acest capitol arată că federaţiile au obţinut rezultate bune pe anumite segmente, dar şi că în alte zone mai au încă mult de lucru. Mai exact, acest scor sugerează că în România există suficient spaţiu pentru progres cu privire la buna guvernanţă în viaţa sportivă. Chiar dacă în prezent federaţiile sportive naţionale nu beneficiază de prevederile unui cod al bunei guvernanţe, legislaţia în vigoare şi actele administrative ale federaţiilor oferă bazele necesare implementării principiilor fundamentale.” – citat din raportul de tara National Sport Governance Observer

National Sport Governance Observer  - Federatia Romana de Triatlon

Federatia Romana de Triatlon are un procent ridicat privind transparenta administrativa si la nivel mediu la procesele democratice si in ceea ce priveste raspunderea interna si mai avem de lucrat la indicatorii privind responsabilitatea sociala. Prezenta noastra la acest studiu este foarte importanta, putand astfel detecta mai usor deficientele privind modul de administrare a Federatiei Romane de Triatlon.

National Sport Governance Observer  - Federatia Romana de Triatlon

Aici puteti studia raportul National Sport Governance Observer – Raport de tara – România [pdf]

Pin It on Pinterest