Noi reglementari ale Federatiei Române de Triatlon

Pe data de 2 februarie, in sedinta Biroului Federal al FRTRI, s-au votat o serie de noi reglementari ce intra in vigoare incepând din 2018, reglementari necesare pentru o mai buna functionare a actiunilor FRTRI.

1. Modificari privind taxele de organizare eveniment si decontarea cheltuielilor arbitrilor delegati.

1.1 Taxe organizare evenimente 2018
Campionat National Olimpic: 2.000 lei – neadjudecat inca
Campionat National Halfdistance: 1.000 lei
Campionat National Duatlon: 1.000 lei
Campionat National Supersprint, Aquathlon, Cross Triathlon, Cross Duathlon, Sprint, Irondistance: 700 lei

Etape de RTS, HTS si CTS si alte competitii: 700 lei, cu reducere de 15% pentru cei care organizeaza competitii pentru copii sub 14 ani, adica 600 lei
Competitiile internationale (care nu sunt in acelasi timp si etape de circuit) nu platesc taxa de organizare eveniment.
Competitiile avand doua curse in aceeasi zi, in doua circuite diferite, se considera o singura competitie, competitiile avand doua sau mai multe competitii in acelasi weekend, dar pe zile diferite, se considera competitii diferite.

1.2 Diurna si transportul delegatilor tehnici din partea FRTRI va fi achitata de catre FRTRI.
În 2018, FRTRI va delega 2 arbitri la toate competitiile din circuitul RTS si HTS, 2 arbitri la Campionatele Nationale, 3 arbitri la TriChallenge Mamaia (CN Aquathlon, Sprint, Halfdistance), 2 arbitri la competitiile din circuit CTS cu numar mare de concurenti si 1 arbitru la competitiile din circuit CTS cu numar mic de concurenti, precum si la alte competitii de dimensiuni mici. In cazul in care organizatorul solicita arbitri in plus fata de cei deja delegati, FRTRI va desemna in limita posibilitatilor numarul de arbitri solicitat, calculand cu 100 lei /arbitru /zi de competitie.

1.3 Cazarea arbitrilor ramane in continuare in atributiile organizatorului de eveniment, cazare in limita decentei in camere duble sau single, evitând impartirea camerelor pentru arbitri de sex diferit sau a arbitrilor cu alti oficiali, sportivi etc.

1.4 Datorita sponsorizarii venite din partea Bittnet, organizatorii etapelor de circuit din Cupa Romaniei Bittnet RTS si in anul 2018 sunt scutiti de plata taxei de competitie adica: Pegas Triatlon Buftea, NoStress Callatis, Titans Triatlon Bucuresti, Colibita Triatlon Sosea, Campionatul National de Triatlon, Triathlon Belis Olimpic, Transfier Olimpic, TriChallenge Mamaia CN Sprint.

1.5 Avizare: Competitiile de la care nu primim cereri de avizare (cererea este anexata) pana la 1 Martie 2018, vor fi scoase automat din calendarul oficial FRTRI si din circuitele aferente. Taxa de organizare eveniment se plateste cu minim 7 zile inainte de competitie, in caz contrar FRTRI nu va mai delega arbitri la competitie si competitia va fi scoasa automat din calendarul oficial FRTRI si din circuitele aferente,

1.6 Asigurari evenimente optional pe 2018: luati legatura cu Uniqa Asigurari: peter.molnar@uniqa.ro
– polita de asigurare 200.000 de euro – prima de asigurare 150 euro
– polita de asigurare 300.000 de euro – prima de asigurare 250 euro
– polita de asigurare 500.000 de euro – prima de asigurare 350 euro
– polita de asigurare 1.000.000 de euro – prima de asigurare 1000 euro.
Polita este pentru vatamari corporale, deces, daune materiale pentru concurenti, staff si spectatori.

2. Reglementari privind plata taxei anuale de sectie /club – data limita de plata, consecinta neplatii acestor taxe.
Se stabileste ca data limita de plata a taxei anuale a sectiei /club 31 martie a fiecarui an. Cluburile care la aceasta data nu si-au platit taxa anuala catre FRTRI vor suporta urmatoarele consecinte:

Nu vor avea dreptul sa inscrie sportivi la Campionatele Nationale
Sportivii acestora nu vor fi sustinuti de catre FRTRI
Sportivii acestora nu vor fi convocati la Lotul National
Competitiile organizate de catre acestea nu vor fi inscrise in Calendarul FRTRI.

3. Bicicletele folosite de catre copiii de 9-10 ani in competitiile de triatlon si duatlon
Pentru a ne alinia la standardele ETU si a federatiilor cu rezultate in triatlonul european, precum si pentru a preintampina abandonul sportiv la aceasta categorie, membrii Biroului Executiv adopta ideea folosirii bicicletelor MTB cu roti de maxim 26” in categoria de copii cu varsta de 9-10 ani.

4. Procedura legitimarii sportivilor din categoriile 11-13 ani, 14-16 ani, 17-19 ani si amatori.
In vederea respectarii legislatiei in domeniu si pentru tutela sportivilor, se introduc urmatoarele actiuni in procesul de legitimare a sportivilor incepand cu sezonul competitional 2018:

a) Sportivii din categoriile 11-13 ani, 14-16 ani si 17-19 ani nu vor putea lua startul in competitii daca nu vor avea asupra lor legitimatia FRTRI vizata la zi, la Sedinta Tehnica;
b) Din anul 2018, FRTRI va elibera sau va viza NUMAI LICENTELE sportivilor care vor prezenta CERTIFICATUL MEDICAL – APT PENTRU EFORT FIZIC, eliberat de un medic sportiv sau de medicul de familie.
c) Eliberarea licentei de sportiv este conditionata de plata taxei anuale a sectiei /clubului si/sau taxa de eliberare a licentei.

5. Categoria 14-16 ani cadeti in circuitul Cupa Romaniei Bittnet RTS

Pentru a preintampina fortarea sportivilor din categoriile minore in competitiile dedicate Age Group-erilor, Biroul Federal al FRTRI decide scoaterea din circuitul RTS a categoriei Cadeti 14-16 ani.

Pin It on Pinterest