Calendarul competitional de vara al Federatiei Romane de Triatlon a inceput la Buftea, cu deja traditionala competitie de duatlon organizata de Asociatia Pegas Triatlon.

Aproape 200 de sportivi la individual si multe stafete au fost prezente la startul celei de a 5-a editii a duatlonului de la Buftea.

Pegas Duatlon Buftea - un frumos inceput de sezon

La competitia baietilor, podiumul a fost o reeditare a podiumului de anul trecut, cu Ciprian Balanescu (Ride Competition) pe locul 1, urmat de Bogdan Damian (CSA Steaua) si de Attila Daniel (Trialuta Sf. Gheorghe). La juniori castigator a fost Andrei Chis (Politehnica Cluj), iar la cadeti, Rares Panait (MST Bucuresti).

Pegas Duatlon Buftea - un frumos inceput de sezon

La fete, Antoanela Manac (Atena Constanta) a castigat detasat, urmata fiind de cadeta Andreea Matei-Bobarnac (Olimpia Bucuresti) si de junioara Dayana Budisan (Politehnica Cluj).

Competitia a fost considerata si concurs de selectie pentru Campionatul Mondial de Triatlon, criteriile fiind stabilite astfel: “Se vor lua in considerare numai locurile 1-3 la elite si juniori masculin si locul 1 elite si juniori feminin, coroborat cu baremele de timp pentru prima alergare – media timpului pe primul segment sa fie cel mult: masculin elite & juniori: 3:12 min/km, respectiv feminin elite & junioare: 3:36 min/km”.

Conform rezultatelor obtinute, Ciprian Balanescu a fost singurul care s-a incadrat in aceste criterii, timpul lui de alergare 14:07 (pe prima alergare), care a avut o distanta de 4.45 km, insemnand o medie de 3:10 pe km.

Multumim organizatorilor pentru evenimentul reusit si ne vedem pe 26 mai la Cross Duatlonul NoStress Mogosoaia.

Rezultatele Pegas Duatlon pot fi consultate aici: duathlon.ro/rezultate-2018

Pin It on Pinterest