Selectează o Pagină

Peste 600 de iubitori ai sportului vor participa duminică, 3 iulie, la cea de-a patra ediție a TriChallenge Braşov, unul dintre cele mai importante evenimente sportive ale verii care reunește atleți de top și iubitori ai sportului în aer liber. Organizat de Asociaţia Şapte Scări Braşov și Smart Atletic, concursul reprezintă o etapă importantă din Romanian Triathlon Series, circuit care include mai multe competiţii importante de triatlon, desfăşurate în mai multe oraşe din România, pe parcursul unui an.

TRICyhallenge-BV-2016

Evenimentul este organizat cu sprijinul Federaţiei Române de Triatlon, iar Herbalife este sponsorul principal al competiţiei. Campionul naţional la triatlon şi dualton Ciprian Bălănescu, Vladimir Drăghia şi reprezentanţi ai Special Olympics vor lua starul alături de ceilalţi concurenţi.

TriChallenge Braşov presupune parcurgerea succesivă a trei probe – înot, ciclism și alergare. Participanții vor lua startul la ora 9:30 dimineața cu proba de înot care se va desfășura în lacul Codlea. Traseul continuă cu proba de bicicletă prin Poiana Braşov și se încheie cu proba de alergare, finish-ul fiind stabilit în centrul istoric al oraşului – în Piaţa Sfatului (între Biserica Neagră şi Casa Sfatului).

„Din 2016, Triatlonul Herbalife Braşov a intrat sub egida brand-ului TriChallenge împreună cu alte două mari evenimente de triatlon TriChallenge Mamaia şi TriChallenge Izvorani. Când am pornit acum patru ani acest proiect ne-am dorit să realizăm o competiţie sportivă cu un nivel ridicat de dificultate, pe modelul triatloanelor europene. Traseul este spectaculos dar şi dificil. Este un eveniment care în fiecare an transformă Braşovul în centrul mişcării în aer liber, al spiritului de echipă şi al sănătăţii date de un stil de viaţă activ. Le urăm succes celor care s-au înscris şi sperăm să treacă cât mai mulţi linia de finiş,” a declarat Alex Enache, preşedinte Asociaţia Şapte Scări Braşov.

Ca în fiecare an, competiţia reuneşte într-o competiţie deschisă şi antrenantă atât triatlonişti cu experienţă, cât şi amatori, din ţară şi străinatate, fiind un eveniment sportiv care îsi propune să promoveze în rândul publicului un mod de viaţă sănătos, prin practicarea sportului în aer liber.

Cei care s-au înscris au putut opta între probele individuale sau de ştafetă, iar distanţele sunt:
• triatlon individual şi ştafetă sprint: 500 m înot + 27 km bicicletă + 4 km alergare
• triatlon individual şi ştafeta olimpică: 1500 m înot + 47 km bicicletă + 8 km alergare

Ciprian Bălănescu, multiplu campion național la duatlon și triatlon şi imaginea Herbalife TriChallenge 2016 va participa în cadrul probei olimpice: „Sunt nerăbdător să iau parte la unul dintre cele mai spectaculoase evenimente de triatlon din România şi îmi doresc, întocmai ca şi în cazul celorlalte două ediţii ale competiţiei, să contribui la promovarea acestui sport în rândul românilor şi, în special, în rândul tinerilor.

Triatlonul este un sport complet, frumos şi accesibil celor care au ambiţie şi iubesc mişcarea în aer liber” a declarat Ciprian Herbalife TriChallenge 2016 are o importantă componentă de responsabilitate socială, o parte din fondurile strânse cu ocazia evenimentului urmând a fi direcționate către Fundaţia Special Olympics. Inițiativa promovează şi susţine obiectivele Fundaţiei Special Olympics, organizație care contribuie la integrarea socială a persoanelor cu dizabilităţi intelectuale, oferindu-le şansa de a-şi descoperi şi dezvolta potenţialul şi calităţile sportive prin intermediul programelor de pregătire şi a evenimentelor competiționale, organizate pe tot parcursul anului.

Vladimir Drăghia susţine Special Olympics – fost sportiv de performanţă, Vladimir Drăghia, a făcut parte din lotul olimpic de înot şi se implică constant în susţinerea cauzelor umanitare. La evenimentul de la Braşov va participa în paralel şi la proba de ştafetă sprint împreună cu Muki, sportiv Special Olympics. Fiind la prima participare la un eveniment de triatlon, Vladimir s-a antrenat intens înaintea evenimentului timp de două luni alături de Ciprian Bălănescu şi Muki.

Herbalife, sponsorul principal al evenimentului va oferi participanţilor produse de nutriție sportivă care să îi susțină în timpul cursei: batoane proteice și băutura hipotonică Hydrate H24. Mai mult, standul Herbalife din Piața Sfatului va fi punctul principal de hidratare al evenimentului unde toți cei prezenți la eveniment sunt așteptați cu Hydrate, băutura hipotonică care asigură o hidratare corectă, atât de necesară sportivilor, ajutând la reducerea oboselii și a senzației de slăbiciune în timpul antrenamentelor și în perioada de recuperare.

Pentru mai multe informații accesați site-ul oficial al Herbalife TriChallenge Brasov – www.brasovtriathlon.ro.

Loading...